IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una joieria de Barcelona rebutja contractar una dona pel seu aspecte físic

Tot i reconèixer que era la candidata més qualificada no li van donar la feina per estar massa grassa

Elena Andía era la candidata més preparada pel lloc de feina, però no la van agafar pel seu aspecte físic. | Cedida

La gemmòloga Elena Andía va ser rebutjada en una oferta de feina a la joieria F. Roca Diamants, situada al passeig de Gràcia de Barcelona, pel seu aspecte físic. Com explica ella mateixa a 'El Español', el propietari de la joieria li va dir que els agradava molt el seu currículum, que era la persona «més preparada» de totes les que s'havien presentat, però va proseguir dient-li: «Però, sincerament, estàs massa grassa per treballar aquí».

Elena ha estat presidenta de l'Associació de Gemmòlegs de la Universitat de Barcelona, té el títol europeu de gemmologia i un postgrau d'especialista en diamants. Al llarg de la seva carrera ha publicat articles en diverses revistes especialitzades i ha treballat en empreses tan prestigioses com Tous. Un dia va trobar per Internet una oferta de feina en una de les joieries més prestigioses de Barcelona i s'hi va apuntar perquè li interessava el lloc de feina pel gènere que tracten, com assegura: «Com jo, estan especialitzats en diamants».


La primera entrevista va passar sense cap imprevist però, veient que no arribava notícia, Elena va decidir trucar per veure com es trobava el procés de selecció. Aleshores va ser quan el joier li va etzibar que no podia treballar amb aquell físic en una botiga d'una de les principals zones comercials de Barcelona, on la imatge és molt important. «Em vaig quedar tan estupefacta que no vaig saber com reaccionar», explica Elena, que té un problema de retenció de líquids derivat del naixement de la seva segona filla.

De fet, afirma que el joier la va menyprear per ser mare. «Em va arribar a dir que només podria fer mitja jornada perquè tinc dues filles. Jo li vaig replicar que les dues filles també les tenia l'any passat quan treballava a la universitat, i que allò no m'impedia acabar la meva jornada laboral a les 21.00 hores i arribar a casa a les 22.30 hores. Però no va semblar importar-li», diu. Per això, la gemmòloga va decidir compartir la mala experiència a través de LinkedIn i, davant el rebombori que va generar, va decidir tornar-lo a trucar.


En aquell moment, el joier li va donar algunes recomanacions d'alimentació com menjar iogurts desnatats per sopar per perdre «uns 20 o 30 quilos». A més, li va dir que havia de sortir a caminar i fer exercici però que el problema és que encara trigaria molt temps a perdre pes. Farta de la situació, Elena va decidir a fer el pas: «explicar-ho perquè la resta de persones que patiran discriminació per qüestions físiques. Per una cosa d'aquestes una persona pot patir depressió o un trastorn alimentari com una anorèxia o una bulímia».


Comentaris

envia el comentari