Una nena crea una aplicació per comunicar-se amb la seva àvia malalta d'Alzheimer

Emma Yang, de 12 anys, va parlar amb diversos pacients per inventar «Timeless»

Emma Yang i la seva àvia | Emma Yang

 

La jove, que viu a Nova York, estava desesperada perquè no suportava els efectes de la malaltia de la seva àvia, resident a Hong Kong. La dona oblidava dades importants, com les dels aniversaris o noms de familiars. Aquesta situació va portar l'Emma a crear una aplicació que millorés la situació dels malalts. «Timeless» s'ha convertit en la primera aplicació dissenyada específicament per als pacients amb Alzheimer.

 

Emma va començar a pensar en una solució el dia que la seva àvia es va oblidar del seu nom, cosa que li va provocar una profunda tristesa, ja que pensava que la distància empitjoraria la situació. La seva meravellosa idea és senzilla: el malalt ha de realitzar un seguiment d'esdeveniments, cares, dates i qualsevol tipus d'informació relacionada amb la vida que ha tingut. Per poder desenvolupar l'aplicació, la nena va parlar amb moltes persones amb la patologia per conèixer les seves necessitats.

L'aplicació compta amb un algoritme de reconeixement facial que pot assignar noms i relacions a fotografies dels seus éssers estimats. A més, compta amb una secció d'actualitat amb l'hora, la data, el temps i els esdeveniments, que figuren en una llista global. També té un sistema de notificació que permetrà als pacients saber si estan intentant trucar a algú amb el qual ja han parlat en els últims minuts.

 

Són 44 milions de persones en el món les que pateixen Alzheimer, que es caracteritza per causar un deteriorament progressiu de la ment. Els principals problemes dels pacients a l'inici de la malaltia són no reconèixer als familiars i oblidar dates i esdeveniments. També solen despistar-se i fer les mateixes coses dos cops, com trucar a algú poc després d'haver-li penjat.


Comentaris

envia el comentari