Una obra d'art que sembla ser una piscina

Es tracta d'una il·lusió òptica creada per l'artista argentí Leandro Erlich

Vista de la piscina des de dalt | Cedida

Acostuma a ser molt estrany trobar una piscina a un museu, però això és el que passa al Museu del Segle XXI d'Art Contemporani a Kanazawa, Japó. A l'entrar al pati els visitants es troben una piscina que sembla ser normal, però que en realitat amaga un gran secret.

Aquesta piscina va ser creada per l'artista argentí Leandro Erlich i realment és una forma d'enganyar a la vista. Simplement té uns deu centímetres de profunditat suspesos en una fulla de vidre transparent i sota es troba una sala buida amb parets de color aiguamarina que fan semblar que la piscina estigui plena d'aigua. Els visitants poden accedir a ella per poder veure la piscina des de l'interior, mentre des de dalt es té la impressió que hi ha gent caminant per sota de l'aigua.

L'èxit d'aquesta obra va fer que el museu decidís convertir-la en una instal·lació permanent l'any 2004. Tots els visitants queden intrigats per la perspectiva d'Erlich que ell mateix defineix com «un treball que estableix una seqüència de desplegament d'experiències, des de la nostra sorpresa per mirar cap avall, la cerca de persones sota l'aigua i la nostra mirada cap amunt des de l'interior de la piscina. L'obra convida a la nostra participació activa als seus espais i produeix una sensació de connexió entre les persones que es busquen les unes a les altres a través de l'aigua».


Comentaris

envia el comentari