ÚLTIMA HORA

🍴 El Celler de Can Roca tanca les portes per casos de coronavirus entre els treballadors

Una organització de control publicitari cancel·la l'emissió de l'anunci del Carnet Jove

Les raons s'atribueixen a una escena on apareix la bandera catalana, i els revisors consideren que és propaganda política

Jove ondejant la bandera catalana a una escena de l'espot del Carnet Jove. | CaixaBank

Aquest 2017 no hi haurà anunci Televisiu del Carnet Jove tot i estar rodat. Autocontrol, un organisme d'abast estatal controlador de publicitat, ha vetat l'espot a causa de l'aparició d'una bandera catalana en ell. Segons recull en el seu informe, l'entitat recorda que la llei espanyola audiovisual prohibeix «la comunicació comercial televisiva de naturalesa política». L'escena que ha sigut motiu del vet, la protagonitza un jove que, durant 2 segons, ondeja una bandera al cim d'una muntanya mentre la locució diu: «Nous desitjos, noves conquestes». Fet pel qual els revisors de l'anunci conclouen: «Tenint en compte el context social actual en el qual ens trobem, la difusió de l'espot podria ser entesa per part del públic com un missatge de contingut polític. Llavors, en cas que no se suprimeixi l'escena de l'emblema, l'informe demana «la no difusió» de l'anunci.

  

El departament de Joventut, impulsador de l'espot, no té cap intenció de modificar-lo i ha preferit cancel·lar la seva emissió. Fonts de la Generalitat de Catalunya consideren que és «vàlid i oportú», i, evidentment, neguen les connotacions polítiques del seu contingut. Més de 3.000 joves van participar en el càsting corresponent a la campanya del 2017. Cal recordar que fa poc, el diputat d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián criticava el fet que la bandera espanyola aparegués a 'Peppa Pig', però la senyera tenia prohibida la seva manifestació a TV3. El vet per part de l'organització, fa pensar als impulsors de la campanya que realment són els controladors publicitaris els que han actuat envers motivacions polítiques. Segons informa 'Ara', tot i l'anterior aprovació de l'anunci per part de CaixaBank i la Generalitat i l'intent de salvar l'anunci des de l'Agència Catalana de la Joventut, l'organisme de control va evitar pronunciar-se i va enviar ahir, 19 de juny, un correu electrònic, recordant-los que, «d'acord amb la legislació, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) no pot fer control previ» i, per tant, no pot emetre un informe. A partir d'aquí, es va decidir renunciar a l'espot.


Comentaris

envia el comentari