Una piscina de Santa Coloma de Gramenet prohibeix a una mare donar el pit al seu nadó dins de l’aigua

Els socorristes de la piscina li van dir que era «antihigiènic», mentre que ella defensava que era una cosa «natural»
Miryan Blázquez va decidir denunciar els fets a través de Facebook. | Facebook Miryan Blázquez

Miryan Blázquez ha denunciat a través de Facebook la situació que va viure el passat diumenge, 6 d'agost, a la piscina municipal de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès, quan va voler donar el pit al seu nadó. Miryan s'estava banyant a la piscina exterior del recinte quan, explica, va voler donar el pit a la seva filla, un nadó de vuit mesos, al voltant de les dues del migdia. Segons explica a 'el Periódico', la mare va notar com, durant tota l'estona que va estar alletant la seva filla, dos dels socorristes del complex «xiuxiuejaven entre ells i dubtaven d'avisar-me», fins que un d'ells va acabar cridant-li l'atenció amb el xiulet. Malgrat que no paraven de fer-li senyals, la mare «fins que no va acabar no va anar a parlar amb ells, encara que ella sabia perfectament perquè era». 

Quan Blázquez va anar a parlar amb els socorristes, explica que li van dir que no podia donar el pit al nadó perquè «era antihigiènic i la nena podia vomitar», i li van demanar que sortís de l’aigua. «Perdona? Pensa en el que m’acabes de dir. Donar el pit a un nadó és una cosa natural, el 90% de la llet és aigua. Antihigiènica és la gent que orina a la piscina, no això», els va dir la mare. Els socorristes li van explicar que dies abans ja van avisar una altra noia pel mateix motiu. La mare comenta que després de parlar amb els socorristes, va tornar dins de l’aigua i va seguir donant el pit a la seva filla, però aquesta vegada d’esquenes i que, després, quan ho va fer a la gespa, no li van dir res. «No hi ha dret que em facin avergonyir per donar el pit a la meva filla», va clamar la mare. Diverses persones a Facebook van reaccionar davant el que explicava Miryan, donant-li suport i denunciant que era una falta de respecte cap a ella. D’altres persones, però, també es qüestionaven si realment és salubre donar el pit dins de l’aigua.

 

Per la seva part, la direcció de Duet Sports, l’empresa que gestiona el complex esportiu, ha declarat que els socorristes van prohibir a Blázquez donar el pit al seu nadó perquè «ho consideren ‘menjar’, una de les activitats que la normativa prohibeix si es realitza dins de l’aigua, però sí que ho permeten si es fa a fora». Malgrat això, la normativa de la piscina no contempla la lactància. Fonts del complex esportiu han ratificat que «si un nadó vomita, un altre s’ho empassa i agafa una infecció, de qui és culpa? Nostra. Per això ho prohibim dins de l’aigua però ho permetem i fomentem en qualsevol altre espai del recinte». Davant d’aquesta situació Miryan Blázquez anuncia que ja va posar una reclamació a la recepció de les piscines i a l’Oficina d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Santa Coloma per demanar a l’empresa un canvi de política.Comentaris

envia el comentari