IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Una piscina municipal de Terrassa permetrà durant dos dies banyar-se despullat

El 23 de juny i el 4 de setembre seràn els dies que l'equipament de La Maurina permetrà l'atrevit bany

L'Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) permetrà el bany nudista a la piscina municipal de La Maurina els propers 23 de juny i 4 de setembre. Aquest és el resultat de l'acord al qual han arribat la CUP i la regidoria d'Esports del consistori després que el mes de juliol del 2016 la Junta de Portaveus de la ciutat donés llum verda a una proposta «per garantir el dret a la pràctica naturista a les piscines municipals de Terrassa i fomentar l'autoacceptació del mateix cos». Les jornades escollides coincidiran amb el dia abans i l'endemà de la temporada de bany al municipi. L'obertura serà de dos quart d'onze del matí a dos quarts de vuit del vespre i tindrà el mateix preu a accedir un dia d'estiu a la piscina municipal.

Segons ha explicat el portaveu de la CUP a Terrassa, Ander Zurimendi, la proposta inicial pretenia que alguna de les piscines municipals oferís una franja horària un dia a la setmana en què estigués permès el bany naturista. «La tria d'aquests dos dies ve derivada dels obstacles a l'hora de dissenyar la proposta, ja que la regidoria d'Esports indicava que la franja naturista havia de quedar fora de l'horari habitual de piscines i que per tant havia de tenir lloc a dos quarts de deu del matí o a partir de les vuit del vespre», assegura. Així, considera que aquest oferiment «incompleix l'esperit de la proposta aprovada pels grups municipals de l'Ajuntament l'any passat».

Assegura que l'acord al qual s'ha arribat «no és una franja, sinó un afegitó que posen fora de l'horari normal», argumenta Zurimendi que afegeix que «desplaçar el bany naturista a un moment molt d'hora o molt tard és anar contra el mateix sentit de l'horari que l'Ajuntament es marca». Amb tot, la CUP celebra que es pugui realitzar el bany naturista, «ni que sigui en aquests termes». La formació confia que la proposta tingui bona acollida i que l'informe d'avaluació de la prova pilot sigui favorable perquè l'any vinent pugui ampliar-se. D'aquesta manera, Terrassa se suma a altres municipis com Barcelona, Madrid o Bilbao que permeten aquesta pràctica en piscines municipals.


Comentaris

envia el comentari