Una plataforma ajuda a okupar al barri de Gràcia de Barcelona

Participen activament en l'entrada als pisos i ajuden en la vigilància per evitar una intervenció policial
L'Oficina de l'Habitatge és una plataforma que ajuda a 'okupar' al barri de Gràcia | Oficina de l'Habitatge

 

L'ocupació il·legal de pisos a Barcelona té el suport de diverses plataformes. L'Oficina de l'Habitatge, que porta aquest nom sense comptar amb el reconeixement de cap administració pública, funciona al barri de Gràcia. El grup es reuneix cada dimecres a un local 'okupat' de Travessera de Gràcia que es troba al costat d'un altre edifici, també 'okupat', on la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) hi acull tres famílies sense recursos. 

Els responsables de l'Oficina de l'Habitatge són joves que asseguren que els preus al barri s'han disparat. Segons el web Idealista, Gràcia és el barri barceloní on més han pujat els lloguers aquest any. També expliquen que s'està expulsant als veïns de tota la vida, que s'estan veient obligats a buscar pisos a punts allunyats de la ciutat. 

 

A les seves reunions, els membres de l'Oficina de l'Habitatge expliquen als assistents que per 'okupar' farà falta pagar, però que «compensa». Ofereixen ajuda per entrar als pisos 'okupats', per visitar el registre mercantil i també per fer torns de vigilància per evitar intervencions de la policia. Es demana, a canvi, la implicació en la lluita contra la massificació turística, l'especulació urbanística i la pujada del preu dels lloguers.

 

 
Imatge dels cartells que informen de la tasca de l'Oficina d'Habitatge | Twitter