Una vintena de persones es tanquen a Mataró contra el tancament d'una escola de Premià de Mar

El tancament s'ha produït a la seu d'Ensenyament de Maresme-Vallès Oriental

Imatge de la protesta contra el tancament d'una escola a Premià de Mar | Twitter / @ivanfornis

Una vintena de persones s'ha tancat aquest dijous als Serveis territorials d'Ensenyament de Maresme-Vallès Oriental, a Mataró, per protestar pel tancament de l'escola Mar Nova de Premià de Mar o de qualsevol altra escola pública. S'han tancat indefinidament representants del sindicat Ustec·Stes, CGT, el Moviment Educatiu del Maresme, la Fapac i l'Ampa Escola Mar Nova, i han demanat una reunió amb la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, o el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, ha explicat l'integrant de l'Ampa Escola Mar Nova Jaume Mora.

Ha afirmat que l'Ajuntament de Premià va assegurar que no va participar en la decisió de tancar el centre, ha lamentat que el tancament del centre obligarà els escolars a desplaçar-se a un altre centre a dos quilòmetres i ha explicat que han iniciat la campanya #LaPúblicaNoEsTanca a les xarxes socials contra el tancament de centres públics. «Ens veiem obligats a tancar-nos fins que ens donin solucions. És una qüestió prou important per a quedar-nos aquí fins que faci falta»: aquest és l'advertiment que llencen els pares que des de mig matí ocupen les dependències dels Serveis Territorials d'Ensenyament i assumeixen que si no hi ha un gir radical en les converses amb el Departament, aquesta nit dormiran dins l'edifici.

La seva reivindicació és coneguda des de fa temps, quan l'amenaça sobre el tancament de l'escola va començar a planar sobre el municipi. En la preinscripció de l'actual curs escolar ja va desaparèixer el P3 i l'objectiu per al curs 2017-2018 és que l'escola tanqui i s'integri en un altre centre del municipi, un extrem que els pares no volen considerar. «Estem contents de com s'està desenvolupant el curs i aquesta és la línia que ha de mantenir la Mar Nova», explica el portaveu de l'AMPA, Jordi Estarlich. «El més important són els nens i perquè assoleixin els continguts curriculars que pertoquen no cal tancar l'escola», afegeix el portaveu d'aquest col·lectiu de pares.

Ells defensen el model pedagògic i alternatiu de la Mar Nova i asseguren que cap altra escola del municipi els pot oferir res similar. Així li han transmès a la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme i el Vallès Oriental, Carmina Pinya, a qui demanen que faci de mediadora amb el Departament i que es pugui reconsiderar el tancament del centre. Després de la trobada amb Pinya, les parts s'han emplaçat a continuar parlant durant les pròximes hores. De moment, els SSTT ja han tancat el seu horari d'atenció el públic, però els pares de la Mar Nova segueixen dins. No marxaran, diuen, fins que es garanteixi la continuïtat de l'escola. En les converses hi participen també els Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari