IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Uns 13.000 immigrants sense papers optaran a les ajudes de la Generalitat Valenciana el 2017

La Conselleria estudia las alegaciones a la renta de inclusión y prevé aprobar el proyecto en abril

Els immigrants empadronats també podran optar a la renda valenciana d'inclusió | Cedida

Fa només un mes, informavem de la nova ajuda que la Generalitat de València havia presentat al Parlament. La renda d'inclusió pateix alguns canvis i facilita l'accés a les ajudes, incloent-hi als immigrants empadronats i sense papers. Actualment eren unes 45.000 persones els qui es podien beneficiar de l'ajuda, però tot apunta al fet que augmentarà en 13.000 el nombre final, donada la inclusió d'immigrants irregulars i treballadors que no superen el 80% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

La xifra de 44 milions d'euros que es va destinar el passat exercici haurà d'incrementar-se encara que la Generalitat Valenciana desconeix el nombre exacte de nous sol·licitants. D'una banda es troba el grup d'immigrants sense papers, que Sanitat xifra en uns 30.000 en tota la Comunitat Valenciana, i als quals s'espera poder donar una cobertura sanitària total. De moment, unes 13.000 persones en aquesta situació ja han sol·licitat la targeta sanitària.

D'altra banda, els treballadors amb pocs ingressos també entren en l'espectre de possibles sol·licitants. Més de mig milió de valencians es troba en aquesta situació, encara que només podran beneficiar-se'n aquells que visquin en llars en risc d'exclusió, com per exemple aquelles unitats familiars que tinguin un únic ingrés de menys del 80% de l'SMI. Seguint aquesta premissa, 417.745 valencians podrien beneficiar-se d'ella quan l'avantprojecte sigui aprovat el pròxim mes d'abril.

El passat 4 de gener va acabar el termini de presentació d'al·legacions i esmenes a l'esborrany preparat per la Conselleria, per tant, l'engegada de la iniciativa segueix avançant. «El nombre de beneficiaris no serà fiable fins que el text estigui més avançat en la seva tramitació», han assegurat des de la Generalitat Valenciana. Tampoc els terminis són molt concrets: «L'inici de la seva aplicació és més complicada de concretar perquè depèn dels terminis dels Corts», segons fonts de la Conselleria d'Igualtat.


Comentaris

envia el comentari