Uns antitaurins apallissen el torero Canales Rivera a un restaurant

L'incident es va produir a Cadis, quan els agressors van començar a insultar-lo, i la cosa va anar a més

El torero va rebre una pallissa mentre sopava a un restaurant de Cadis | LibertadDigital
 

Segons la denúncia que ha formalitzat José Antonio Canales Rivera, el torero va ser agredit per un grup de persones mentre sopava a Zahara de los Atunes, un restaurant de Cadis. Tal com va relatar ell mateix, es va tractar d'un incident «horrible i una completa falta de respecte cap al món taurí». El succés va tenir lloc durant la nit del 20 de maig passat, moment en què el torero es trobava a l'establiment, amb una amiga. Acabava de tornar de la comunió de la seva filla, i l'últim que esperava era ser agredit per un col·lectiu enfadat. «A la taula del costat hi havia un grup de cinc persones que no parava de fer comentaris despectius cap a mi. Jo els sentia, però vaig preferir callar, no pots estar tot el temps responent a aquest tipus de comentaris, perquè estaria en una guerra diària», comentava a EFE amb motiu de la denúncia. El torero va relatar que els fets es van precipitar molt ràpidament. Primer de tot, una noia se'ls va acostar preguntant si era realment José Antonio Canales Rivera i, després del seu assentiment, va començar a insultar-lo. «Em va dir que era un fill de puta, un criminal, un assassí de merda, tot tipus d'insults», va explicar.

José Antonio Canales Rivera | Cedida

 

Després es va sumar un home de quasi dos metres d'alçada, que també va començar a insultar-lo. «A veure si tens collons de fer-me a mi el que li fas a un toro», li va dir el «gegant», al mateix temps que un altre igual d'alt i altres dos dones se'ls va unir. José Antonio va explicar que de tots els homes presents al local, ningú es va atrevir a fer o dir res. Això sí, va recalcar que un parell de dones van demanar que el deixessin tranquil. Gràcies a elles, els cambrers es van veure obligats a intercedir, i també van acabar demanant que parin les hostilitats. La tensió del moment va provocar que l'acompanyant del torero pateixi un atac d'ansietat i, per a calmar-se, va decidir sortir fora un moment, per agafar aire. Segons la versió del torero, va ser just en aquell moment quan el grup anterior es va tirar a sobre la dona, i la van arrossegar agafant-la pel pèl. Llavors, amb la intenció d'ajudar-la, Canales Rivera va sortir fora del restaurant, i va ser rebut amb una pallissa.

«No em va donar temps ni a alçar la mà», va explicar. A més, va descriure com va ser l'atac: colps a un ull, al genoll i al pòmul dret. Tot aixo el va obligar a desplaçar-se fins al centre mèdic de Barbate, on el van atendre ràpidament. Amb l'informe mèdic, va presentar la denuncia, que ja ha estat tramesa al jutjat corresponent. El torero va assegurar que en situacions com aquestes se sent impotent, i va afegir: «Es pateix molt, però són els temps que corren. Els professionals, els ramaders i els aficionats estem rebent uns atacs terribles, de persones que arriben a manifestar el seu rebuig als bous perdent l'educació, els principis» i exhibint «una falta total de respecte». «Et poden agradar les coses o no, però no fa falta insultar. A mi poden no agradar-me els escacs i no per això vaig a insultar una persona a qui li agradi jugar», va concloure.


Comentaris

envia el comentari