Iñaki Urdangarín con semblante serio en la calle

La 'nova normalitat' posa punt final al calvari d'Iñaki Urdangarin a la presó

Amb el final de l'estat d'alarma, el duc de Palma podrà torna a gaudir de permisos, reprendre el seu voluntariat i rebre visites de la infanta Crisitina

La crisi sanitària provocada per la pandèmia de coronavirus ha afectat de ple a Iñaki Urdangarin, empresonat des de fa dos anys al centre penitenciari de Brieva (Àvila). L'estat d'alarma, amb l'obligat confinament i el tancament de fronteres, ha deixat el duc de Palma sense les seves sortides per fer voluntariat i sense les habituals visites de la seva dona, la infanta Cristina, i els seus fills, als que no ha pogut veure des de fa més de tres mesos.

Institucions Penitenciàries va aplicar unes normes d'aïllament molt estrictes per tal de minimitzar l'expansió del coronavirus fins de les presons. Les mesures es van relaxar a partir del 14 de maig, però les limitacions en la mobilitat han impedit Iñaki Urdangarin rebre visites a través del locutori i sortir de la presó, ja que el domicili comunicat a les autoritats es troba a Vitòria, en una comunitat autònoma diferent.

De tota manera, els dies a la presó per al marit de la infanta Cristina segueixen corrent. Dijous passat es van complir dos anys des de la seva entrada a la presó de Brieva. Sens dubte, aquell 18 de juny de 2018 va ser un dels dies més complicats en la seva vida i en la de la seva família, quan va començar a complir els cinc anys i deu mesos de presó als que va ser condemnat pel cas Noos.

Urdangarin espera tornar a exercir el voluntariat

Amb el final de l'estat d'alarma i l'entrada de tot el país en la 'nova normalitat' aquest diumenge, Iñaki Urdangarin recupera la possibilitat de rebre visites i espera tornar a exercir el voluntariat a l'Hogar Don Orione, una ONG ubicada al municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón. Abans de l'estat d'alarma, el duc de Palma tenia permís per sortir de la presó tres dies a la setmana.

Fonts penitenciàries han informat que l'espòs de la infanta Cristina té concedits dos permisos pendents de gaudir encara. Fins ara se li havien concedit altres dos, un d'ells de sis dies el mes de febrer passat i un altre, de quatre, l'últim Nadal. Així mateix, abans de l'esclat de la pandèmia, Urdangarin havia rebut autorització per sortir dos cap de setmana al mes, però l'Audiència de Palma va revocar la decisió, després d'un recurs de la fiscalia.