Iñaki Urdangarin ingressa a la presó de Brieva, a Àvila

Urdangarin complirà una condemna de 5 anys i 10 mesos

Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos
Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos | CatalunyaDiari.cat

Iñaki Urdangarin ha ingressat aquest matí a la presó de Brieva, a Àvila. Concretament, el marit de la Infanta Cristina ha apurat fins l'últim moment per ingressar a un centre penitenciari de dones. 

L'exduc de Palma, que tenia de termini màxim fins avui a la mitjant per escollir una presó espanyola, ha optat per ingressar a una presó amb un pavelló especial amb cinc cel·les, un pati i menjador propi i sales de vis a vis. Urdangarin, així mateix, havia descartat prèviament ingressar en un centre penitenciari del país basc, després d'arribar ahir a l'aeroport de Barajas, a Madrid

Interior, a més, ha invertit fins a 1,6 milions perquè Urdangarin tingui calefacció al centre penitenciari que ha escollit. 

Interior invertirà 1,6 milions d'euros perquè tingui calefacció 

És una de les dades que més crida l'atenció de l'ingrés a la presó d'Iñaki Urdangarin. El Ministeri de l'Interior ha invertit durant els dos últims anys més d'1,6 milions d'euros per remodelar i modernitzar la presó de dones de Brieva, a Àvila, que ha escollit l'exduc de Palma per complir-hi condemna.

Urdangarin, d'altra banda, s'allotjarà al mateix pavelló aïllat que va ocupar durant 10 anys l'ex director general de la Guàrdia Civil, Luis Roldán.

Una de les altres condicions que trobarà Urdangarin a presó serà l'extrema seguretat del centre. I és que segons 'Okdiario', el centre ha posat en marxa des de fa temps un sistema de retenció de presos que evitaria que el marit de la infanta Cristina pugui mantenir contacte amb qualsevol pres perillós de la mateixa presó. 

Urdangarin ja va volar ahir a Espanya 

Avui mateix finalitzava el termini de cinc dies que l'Audiència de Palma de Mallorca va concedir a Iñaki Urdangarin perquè ingressés a presó. Un dia abans, així mateix, el Tribunal Suprem va confirmar una pena de presó de cinc anys i deu mesos per a l'exduc de Palma, per la seva implicació en el conegut cas Nóos.

Per això mateix, doncs, l'exduc de Palma va optar per agafar un vol ahir a darrera hora de la tarda per acudir a Espanya i ingressar, avui al matí, a la presó de l'estat que ell ha escollit. 


Comentaris

envia el comentari