Les vacances de Nadal dels alumnes catalans es podrien avançar per les eleccions del 21 de desembre

Ni el ministeri ni Ensenyament han comunicat a les escoles què hauran de fer amb els estudiants el 21-D, quan encara hi ha classes

Les eleccions del 21-D podríen avançar dos dies la data de l’inici de les vacances de Nadal
Les eleccions del 21-D podrien avançar dos dies la data de l’inici de les vacances de Nadal | CatalunyaDiari.cat

  El pròxim 21 de desembre, quan se celebraran les eleccions convocades per Mariano Rajoy, és dijous i per tant la cita electoral coincideix, com fa 28 anys, amb un dia laborable. I moltes de les escoles catalanes es transformaran aquell dia en col·legis electorals. Les vacances de Nadal, tal com recorden els responsables dels centres educatius, no comencen fins dissabte següent, el dia 23, segons preveu el calendari publicat per la Conselleria d'Ensenyament el juny passat. Aquest fet ha provocat incertesa i preocupació entre la comunitat educativa, que està a l'espera de com ha d'actuar. I és que desconeixen si s'avançaran, finalment, les vacances, una decisió que podria repercutir en les famílies, a les que els hi pot suposar greus problemes en termes de conciliació.

Segons informa 'El País', Montse Conejo, presidenta de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya, lamenta que «no han pensat si perjudicava o no les famílies». «La pregunta és què faran moltes famílies amb els seus fills, hauran de buscar cangurs? Potser no tenen amb qui deixar-los o no poden pagar a ningú perquè els cuidi», explica. En tot cas, ni el Ministeri d'Educació ni el Departament d'Ensenyament tenen directrius per saber que passarà amb els dies lectius posteriors a les eleccions del dia 21 de desembre, i resten a l'espera del que decideixin els estaments governamentals en els pròxims dies.


Comentaris

envia el comentari