IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La vacuna de la grip no necessitarà prescripció mèdica

Un pacte entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes estableix aquesta nova manera d'actuar

Una infermera vacunant de la grip a un pacient
Una infermera vacunant de la grip a un pacient | ACN

A partir d’ara tothom es podrà posar la vacuna contra la grip sense necessitat de què cap metge ho hagi prescrit prèviament. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les comunitats autònomes han arribat a un acord perquè així sigui.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, assegura que «això beneficia directament pacients perquè facilita la correcta vacunació en el temps desitjat i garanteix el funcionament de les campanyes de vacunació». Ha afegit a més, que aquest acord, fet durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), suposa un «gran èxit» i que no hi ha d’haver «cap tipus de conflicte».

La nova normativa respecte de l’aplicació de la vacuna ha suposat fer una modificació del Reial Decret en relació a la sanitat anomenat «prescripció infermera».

Un pacte per la millora de la sanitat

Assegura la ministra que el pacte fet entre Sanitat i el Fòrum de les Professions és de vital importància per mantenir una seguretat jurídica i millorar el treball entre els professionals sanitaris. Aquesta avinença, afirmen, acabarà repercutint de forma positiva en l’assistència que es presta als pacients.

En el marc d’aquest Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, el Ministeri ha volgut donar certes dades sobre la sanitat a Espanya. S’ha informat els consellers sobre com està treballant el comitè creat per analitzar i quantificar els danys produïts per l’activitat sanitària. Des del ministeri asseguren que estan treballant «a molt bon ritme» i que això podrà suposar una millora en la seguretat dels pacients, professionals i administracions sanitàries.


Comentaris

envia el comentari