IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Valentí Carrera, exalumne dels Escolapis d'Alella revela que hi havia un germà que el feia masturbar-lo

L'antic alumne de la congregació ha explicat públicament per primera vegada la seva experiència d'abusos sexuals i violència física patida per capellans

Valentí Carrera, exalcalde de Sant Vicenç de Castellet i actualment jubilat, ha explicat per primera vegada, en una entrevista realitzada pel diari 'El Món', que quan era petit va patir abusos sexuals als Escolapis d'Alella, i que posteriorment, va ser objecte de violència física per un professor a una escola de Terrassa. Carrera no guarda rancor per ningú i després de llegir el reportatge 'Jo no perdono' sobre els abusos als Escolapis de Balaguer, de Francesc Burguet, s'ha vist amb cor de parlar sobre la seva dura vivència.

Valentí Carrera va estudiar durant tres anys, dels 10 als 13 concretament, als Escolapis d'Alella. Allà va ser víctima d'abusos sexuals per part d'un professor aragonès, el germà Pedro Huerta. El capellà el recollia algunes nits, durant la mitjanit, del dormitori col·lectiu dels escolapis i se l'enduia furtivament als lavabos fent-lo masturbar i tocant-lo als lavabos del centre, mentre la resta d'estudiants dormia. «No recordo que digués mai res mentre es feia masturbar. Dels gemecs quan acabava sí que me'n recordo» explicava a l'entrevista Carrera. Segons la víctima, en aquella època no era conscient i el seu comportament i la seva manera de ser s'ha forjat per totes les situacions que ha viscut al llarg de la seva vida. «Tinc 71 anys, després de 60 anys, i pensant que de trauma no me n'ha produït cap, doncs ja toca explicar el que em va tocar viure», afegia Valentí. Carrera, tot i ser víctima d'abusos sexuals, diu això del centre: «S’ha de saber. Jo als Escolapis els hi estaré agraït tota la vida perquè allà m’hi vaig formar i penso que em vaig formar bé i fèiem les coses en català», ja que era època franquista. «El que sóc i el meu saber el vaig aprendre allà, on hi havia capellans molt bons», va afegir sobre els Escolapis d'Alella.

Després d'estudiar als Escolapis, Carrera, va ser víctima de violència física a una escola de Terrassa. El seu professor de llatí, el capellà Jaume Sans, apallissava als alumnes. «Per terra i a puntades de peu. Una bestiesa. A mi em van traumatitzar més aquelles pallisses. Sempre o gairebé sempre eren contra el mateix xicot, amb el mateix company, un intern de Terrassa, on jo també estava intern», explicava a l'entrevista a 'El Món'. Valentí Carrera diu que sent indiferència total i reconeix que: «No sento ni rancor, ni res, com si haguessin passat una cortina i s'hagués abaixat el teló. No faria res ni per anar a veure'l ni a l'enterrament, com si no existís. Cap animadversió directa, ni odi. Només faltaria que, a més de tot plegat, tingués odi. Això és un altre sentiment contraproduent», conclou Carrera. Cada vegada més casos d'abusos sexuals a l'escola durant l'època franquista van sortint a la llum, ja que no és el mateix explicar-ho ara que durant aquells temps.


Comentaris

envia el comentari