Els veïns de la 'superilla' del Poblenou demandaran a Colau si no dialoga

La Plataforma d'Afectats per la Superilla vol que l'Ajuntament de Barcelona faci marxa enrere
Els veïns indignats volen que el barri «deixi de ser un desert» | PASP9

 

Els indignats amb el projecte de la 'superilla' del Poblenou ho tenen clar: si l'Ajuntament de Barcelona no tira enrere el pla, s'haurà d'enfrontar a una demanda judicial. Així ho ha anunciat aquest dimecres la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou (PASP9), que es queixa de la negativa a dialogar de l'administració pública i demana que la zona «deixi de ser un desert».

Segons informa 'El Periódico', els indignats no s'oposen a les 'superilles': només estan en contra de com s'ha desenvolupat aquest projecte que afecta als carrers de Barajoz, Llacuna, Tànger i Pallars al barri del Poblenou. La plataforma, que ha acudit al bufet Vosseler Abogados, avisa que actuarà si no hi ha resposta en els propers sis mesos. «Aquest és un tema social i veïnal i seria un desastre que s'hagués de resoldre davant d'un jutge», opina el lletrat Daniel Vosseler. 

 

Les mesures de l'Ajuntament han afectat al trànsit i al descens de les ventes dels establiments de la zona. La via legal serà una mesura de pressió sobre Ada Colau, però l'altra és la consulta ciutadana: podrà participar qualsevol veí major de 18 anys i posarà en debat si els ciutadans del Poblenou estan d'acord amb l'actual projecte. 

La plataforma ha encarregat un estudi tècnic que revela que el projecte «és contrari a la legislació vigent, tant en matèria urbanística com de mobilitat». Aquest informe posa de manifest que la 'superilla' compta amb «llacunes importants sobre la capacitat reguladora i la confiança en les institucions». Xavier Peguero, de Vosseler Abogados, també critica el pla: «Des del punt de vista legal, els pictogrames i senyals que han pintat a la 'superilla' no existeixen en el codi de circulació. El projecte és legítim, però no tal com l'han plantejat».