Venen una bossa de Balenciaga de 1.700 euros gairebé idèntica a la bossa de l'Ikea

L'única diferència és el material de fabricació i el símbol de la marca
Comparació entre la bossa de Balenciaga i la bossa d'Ikea | Twitter

 

La típica bossa de la compra d'Ikea, de color blau amb les lletres de la marca en groc, s'ha convertit en viral a les xarxes socials, per la seva increïble semblança amb una bossa de luxe que supera els mil euros. Si en les boitigues de la cadena sueca pots adquirir la bossa per uns 50 cèntims, per fer-se amb la seva rèplica de luxe s'ha de pagar 1.700 euros. La raó: aquesta bossa és un dels dissenys de la marca francesa Balenciaga. Segons el portal ‘Refinery 29’, la principal diferència entre els dos productes de Balenciaga i Ikea està en el material, ja que el de la marca francesa està realitzat amb pell.

El portaveu de Ikea ha declarat: «Ens afalaga profundament que aquesta bossa de Balenciaga sigui similar a la nostra icònica bossa blava sostenible. Res pot superar la versatilitat d'una gran borsa blava!». Darrere del disseny de Balenciaga es troba el director creatiu de la marca, Demna Gvasalia. El dissenyador va saltar a la fama per treure a la passarel·la samarretes amb els logotips de l'empresa de paqueteria DHL o el logo de Champions, la roba esportiva, estant al capdavant de la controvertida Vetements.

 

La samarreta dissenyada per Vetement de l'empresa DHL de missatgeria | Cedida

 

Els responsables de Balenciaga sabien perfectament que posar al càrrec de la marca Gvasalia seria un fort reclam, després de tota la polèmica i adoració. A més, no és la primera vegada que els seus dissenys causa aquest tipus de sentiments oposats, ja que l'estiu passat va llançar una bossa molt semblant a les típiques borses tailandeses trucades «sampheng bag», a un preu de 2.300 euros.

 

Comparació entre la bossa de Balenciaga i la bossa «sampheng bag» | cedida