Captura del programa de 'Land Rober Tunai Show'

Vergonya a la TV espanyola: Trampa a una jove de 20 anys per retrobar-se amb el seu ex

La jove va explicar que el seu ex li mirava el mòbil, la va allunyar dels seus amics i, fins i tot, li va fer perdre una feina

Nombrosos espectadors de la televisió pública gallega (TVG) han posat el crit al cel per una situació ocorreguda durant el programa 'Land Rober Tunai Show'. Què va passar? Doncs que una jove de 20 anys va ser acorralada per trobar-se amb la seva exparella, un noi a qui havia deixat per la seva actitud gelosa i controladora sobre ella.

A la meitat de la polèmica suscitada pel documental de Rocío Carrasco, on gran part de la societat espanyola està ara qüestionant Antonio David per la seva actitud amb la seva exdona, els seus fills i la resta de treballadors de Telecinco i de la premsa del cor, la televisió gallega va oferir el testimoni d'una dona maltractada i controlada per la seva parella.

La jove havia acudit al programa d'humor com a públic, sense saber que la seva exparella, a qui va deixar fa un mes després d'un any de relació, també s'hi trobava amb l'objectiu de demanar-li perdó i tornar amb ella.

Durant dues hores i mitja de programa, emès aquest dijous, el presentador Roberto Vilar va anar sortint del plató per parlar amb un jove darrere de les càmeres. «És una història extraordinària, una cosa que crec que mai no ens ha passat a la història de 'Land Rober'», explicava el presentador.

Raúl, el jove fora de plató, explicava que desitjava tornar amb la seva exparella i que tenia esperances que això fos possible, ja que terceres persones li havien dit que la jove publicava a les seves xarxes socials fotos del tatuatge que es van fer junts, al costat d'altres publicacions amb «cançons d'amor».

Raúl també va admetre que va tenir problemes de gelosia i que això va acabar amb la seva relació. El presentador, però, defensa que el jove està fent «un acte d'amor» i que té «tot el dret de món a retrobar-se amb la seva enamorada» . També assumeix que, de la mateixa manera, ella té tot el dret de món a què se li faci aquesta «trampa», així que va decidir anar a parlar amb ella primer.

Durant el programa anem descobrint una mica més sobre la història d'aquesta parella: van estar més d'un any i mig junts i la seva relació va acabar fa un mes per les actituds controladores i geloses d'ell. Ella, visiblement incòmoda, li explica al presentador -de vegades, fins i tot, a punt de plorar-, que va viure una molt mala relació i que no té dubtes sobre la seva decisió de tallar-la.

«Molt perdó ha de demanar. Ell sap com va ser la ruptura i sap que per venir aquí i estiguem davant de tots...», explica la jove. «Vaig trigar un any i mig a adonar-me'n, però ja ho vaig fer i els meus amics ho saben. Tornar enrere és una ximpleria», afegeix. En aquell moment, el presentador admet que el programa ha comès un error i canvia el seu to. La jove, fins i tot, explica que la seva exparella va arribar a aïllar-la dels seus amics i que va perdre una feina «fantàstica» per estar amb ell.

Roberto Vilar, el presentador, demana perdó a la jove i a l'audiència i aprofita el testimoni de la jove per dir que les seves paraules poden servir perquè altres joves s'adonin que es troben en una relació abusiva, alguna cosa amb el que va concordar la presentadora Toñi Moreno, que era la convidada del programa.

TVG ha evitat penjar aquestes imatges a la seva pàgina web, com sol fer de forma habitual, després de la polèmica suscitada i que ha portat el presentador a demanar disculpes: «Vull demanar disculpes i demanar perdó perquè va ser un error del programa, mai va haver d'arribar a passar això. Nosaltres, en la nostra bona intenció d'explicar una història d'amor, ens equivoquem, em vaig equivocar completament».

Polèmica a les xarxes i fort rebuig a la història

Les xarxes socials van cremar en contra del programa, ja que ni tan sols es va emetre en directe i podrien haver tallat tota aquesta trama i no fer passar la jove per aquesta mala situació de nou, veient-se a través del televisor.

L'associació Xornalistas Galegas va condemnar els fets i va anunciar a través del seu Twitter que «es veuen obligats a denunciar» el cas davant la Secretaria Xeral dóna Igualdade de la Xunta de Galícia, ja que consideren que els espectadors van assistir a una clara «violació de la intimitat d'una dona i a la banalització de comportaments masclistes en el 'prime time' d'una televisió pública».

Altres col·lectius, com Defensar a Galega, van titllar d'«inadmissible» que una situació així s'hagi emès per televisió, ja que ajuda a «perpetuar la violència masclista». El cas ha aixecat molta polseguera a Galícia en un moment on la violència masclista està en el moment de màxima atenció en la televisió a escala estatal, a conseqüència del documental de Rocío Carrasco.

El fet que un jove «gelós» i «controlador», que va arribar a fer que la seva parella s'aïllés de les seves amistats i que, fins i tot, li vigilava el telèfon mòbil, aparegui en 'prime time' demanant perdó a la seva parella. I que el programa, voluntàriament o no, exerceixi pressió sobre la jove perquè accepti el perdó, cobrint-ho com un acte d'«amor romàntic», és, per a molts espectadors, un pas enrere.