ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

La veritable causa de l'extinció dels dinosaures

Un grup de científics japonesos haurien trobat una causa més raonable que el meteorit

La caiguda del meteorit no seria el desencadenant de l'extinció. Foto: EspacioCiencia

Al llarg de la història s'ha dit que els dinosaures s'haurien extingit per l'impacte d'un gran meteorit sobre el Golf de Mèxic que hauria posat fi a la seva existència. Tot i així, sembla que no seria del tot cert. Un estudi d'un grup de científics japonesos que recull RT, indica que els dinosaures haurien mort pel sutge generat per la crema del cru després de l'impacte. Així, s'entendria el perquè els cocodrils haurien sobreviscut a la catàstrofe, segons l'estudi publicat al Scientific Reports.

D'aquesta manera, la presència de l'asteroide, que va produir un cràter de 180 quilòmetres de diàmetre seria certa. Tot i així, els científics van adonar-se que l'extinció dels dinosaures havia començat força abans que caigués el meteorit a la Terra. Però, a partir d'aleshores, s'haurien extingit d'una manera molt més ràpida. Per tal de respondre els interrogants sorgits, l'any 2016 els científics van decidir examinar un cop més el cràter i els japonesos haurien conclòs que la crema de petroli hauria estat el causant.

I és que, el meteorit caigut sobre el Golf de Mèxic, segons els científics, hauria emès més de 1.500 teragrams de sutge. A banda d'aquesta conseqüència, la caiguda del meteorit hauria omplert l'atmosfera d'aerosols d'àcid sulfúric que haurien produït que els rajos solars no entressin a la Terra, aturant la fotosíntesi, disminuint de manera notable la temperatura i provocant pluges àcides.

.


Comentaris

envia el comentari