IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La veritat sobre el misteriós 'botó negre' de WhatsApp que bloqueja els telèfons mòbils

Es tracta d'una nova broma entre els usuaris de l'aplicació

Whatsapp es una de las aplicaciones de mensajería más populares.
Whatsapp és una de les aplicacions de missatgeria més populars. | EFE.

Després del ja famós 'negre del WhatsApp' —sobre el qual tenien més imatges que de nosaltres mateixos—, fa unes setmanes ha arribat una «altra moda» entre els usuaris de l'aplicació mòbil: el misteriós 'botó negre'. Es tracta d'un missatge que conté un botó negre senyalitzat per un 'emoji' d'una mà i en el qual t'alerta que «no toquis el botó», ja que «congela el teu telèfon». 

 

No obstant això, què és el primer que fa tothom? Exactament, tocar-lo. Una decisió errònia, ja que, efectivament, es produeix un bloqueig automàtic de l'aparell electrònic. 

Per què se'ns bloqueja el mòbil?

Una mostra més en què s'evidencia que si a l'ésser humà li dius «no facis això», ho farà. I és que malgrat sentir «no», el nostre nen interior necessita saltar-se la prohibició i descobrir el què passa. 

I és, justament, aquest nen interior el que comença a riure —o no— quan se n'adona que el missatge tenia raó i que hem sigut uns rebels. La pregunta és: sabem, realment, el motiu el qual el nostre mòbil deixa de funcionar?

Alguns mitjans, com el nord-americà 'Newsweek', ja han trobat la resposta. Segons sembla, el problema no és el 'botó negre' en si, sinó l'espai en blanc que hi ha al costat, el qual oculta milers de caràcters amb el codi HTML. La qüestió és que quan una persona toca l'espai en qüestió, el mòbil no entén què és el que se li demana, ja que no desxifra tota la informació que hi ha dins d'aquest petit espai, i es bloqueja. 

Així doncs, el 'botó negre' com a tal, té poca cosa a veure amb el resultat final d'aquesta nova broma de WhatsApp. De fet, la broma s'ha vist de moltes altres maneres, ja sigui amb un 'emoji feliç' o amb un text en negreta que diu 'Llegir més'. 


Comentaris

envia el comentari