IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La relació de la mare de Rafa Márquez amb el narcotràfic

El futbolista també està sent investigat

Imatge de Rafa Márquez i la seva mare.
Imatge de Rafa Márquez i la seva mare. | Cedida

El passat més d'agost saltava als mitjans la notícia que Rafa Márquez, exjugador del Barça, estava sent investigat per estar relacionat amb un important narcotraficant anomenat Raúl Flores Hernández, de l'organització 'Los Flores'. Fa uns dies es destapava que ell no és l'únic membre de la seva família investigat. La seva mare, Rosa Alicia Álvarez Piñones, també està suposadament involucrada

Tot i això, el seu fill va rebre una bona notícia el passat 28 de setembre amb el descongelament dels dos comptes bancaris que tenia intervinguts gràcies al recurs d'empara que van presentar els seus advocats. I és que Márquez està sent investigat per un suposat rentat de diners del narco. Per la seva banda la seva mare va comprar, juntament amb el narco, 7,58 hectàrees al municipi de Zapopan, a Jalisco. Segons l'escriptura, el cost del terreny era d'uns 255.000 euros. Dos anys després, el narcotraficant va vendre el 46,7% de la seva part a l'exfutbolista Miguel Zepeda, qui al seu torn l'hi va vendre a la mare de Márquez. Al terreny s'està construint ara l'Eurocenter Centro de Alto Rendimiento Rafael Márquez, que compta amb una inversió de 15 milions d'euros. 

Actualment Álvarez és diputada federal per el districte 5 de Zamora Hidalgo, a Michocacán, pel partit Ecologista de Mèxic. Tot i això, la seva vida no va començar a la política, com ha avançat ‘LOC’. Rosa Alicia Álvarez, segons consta en el Sistema d'Informació Legislativa, es va llicenciar en infermeria l'any 1974 i va realitzar un postgrau en infermeria pediàtrica en 1982 i un postgrau en infermeria en administració i docència en 1988.

Més tard es va convertir en secretaria del Comitè Directiu Municipal del PRI a Zamora, Michoacán, concretament entre 2005 i 2006, i posteriorment va ocupar el càrrec de presidenta d'aquest organisme entre 2006 i 2008. Posteriorment, a l'àrea administrativa, va ser delegada de la secretaria de Turisme de Michoacán entre 2012 i 2015, any en el qual va prendre possessió del seu càrrec com a diputada fins avui.

Segons consta en el citat document públic, tota la seva activitat se cenyeix a haver estat vicepresidenta de la Lliga Mexicana de Futbol Femení. És a més la presidenta d'una fundació del seu fill, Futbol y Corazón, que ha rebut, entre els anys 2013 i 2016, 3,6 milions d'euros en ajudes del Govern Federal i se l'ha condemnat el pagament per part de l'Administració Tributària de cinc mil euros. La Fundació ha estat també vinculada el rentat de diners dels narcos per part del Departament d'Estat d'EUA. 

A més, la mare de l'exblaugrana s'ha negat a presentar les declaracions patrimonials a les quals estan obligats els diputats federals. Segons la revista 'Sin embargo': «Rosa Alicia Álvarez Pinyons no ha fet públiques les seves possessions ni a la declaració patrimonial que havia de presentar al Congrés de la Unió ni en la plataforma 3de3», una plataforma dedicada a controlar la transparència dels polítics.


Comentaris

envia el comentari