IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El rei Joan Carles manté una gran amistat amb el corrupte detingut Al Waleed

Considerat com una de les persones més riques del món

Al Waleed y sus vínculos con la Casa Real
Al Waleed i els seus vincles amb la Casa Reial | EFE

El passat cap de setmana es va procedir a la sorprenent detenció del príncep saudita, Al Waleed Bin Talal —considerat l'àrab més ric del món—. Tal com va informar 'La Vanguardia', diumenge, 5 de novembre, Aràbia Saudita va detenir a mig centenar de persones en el marc d'una operació anticorrupció. Entre els arrestats hi figurava el príncep i nebot del rei Salman.

Aquest fet ha sorprès moltes persones que coneixen la seva història. Al Waleed, resideix a Riyadh i té 62 anys. El príncep és propietari d'una fortuna estimada de 19.000 milions de dòlars. Conegut mundialment —principalment—, per la seva magnitud d'inversions importants en empreses de tecnologia i comunicació —Twitter, Apple, Disney, ...—, a més per posseir un avió recobert d'or, i les trifulgues amb el president dels EUA Donald Trump.

Connexió amb la casa reial espanyolaSegons el portal 'Okdiario', és amic del rei Joan Carles. Mantenen una bona relació des d'inici del segle. Molt involucrat en diversos esdeveniments de la família reial. Els vincles entre ells han anat creixent, apareixent també alguns escàndols i rumors que van afectar la imatge de tots dos. Un d'ells, el succeït en 2007, quan el saudita hauria negociat amb la princesa Corinna en nom del monarca espanyol.

L'empresa KHC va presentar un informe, d'una reunió a Riad, on l'empresària va realitzar una negociació «en qualitat de representant de Sa Majestat el rei Joan Carles», fet que la Casa Reial no va dubtar a negar.


 

En un altre esdeveniment, quan Al Waleed va ser denunciat per violació a una model, quan estiuejava a Eivissa, l'any 2008, el rei Joan Carles no va dubtar a felicitar al milionari àrab quan es va arxivar la seva causa el 2012, a qui va enviar una carta que, posteriorment, es faria pública i provocaria crítiques contra la família real.Finalment, l'últim llaç que uneix a la monarquia espanyola i a Al Waleed, és la connexió que va tenir amb Iñaki Urdangarín, de qui va arribar a convertir-se en soci a través de la immobiliària Mixta Àfrica, en la qual els ducs de Palma participaven per mitjà de la seva societat, Aizoon.


Comentaris

envia el comentari