Es fa viral una imatge de la família reial lluint un llaç groc que recorda al dels presos catalans

A la foto es pot veure a la reina Letícia, la reina Sofia i el rei Felip VI amb una banda d'aquest color

El llaç groc com a mostra de rebuig pels empresonaments de Junqueras, els Jordis i els exconsellers catalans s’ha instituït ja com un símbol a Catalunya. Tant és així que, per part dels contraris al moviment independentista, s’intenta evitar qualsevol referència que es pugui malentendre amb aquest símbol, com ha passat amb aquesta imatge de la família reial.

A la foto es pot veure a la reina Letícia, la reina Sofia i el rei Felip VI amb una gran banda groga, el que ha fet esclatar les xarxes i ha generat molts comentaris enginyosos.

Un llaç amb polèmica

Fa una setmana, concretament el passat 21 de novembre, la Federació d'Espina Bífida i Hidrocefàlia reclamava que aquest havia estat sempre el seu distintiu i demanava a la gent que el lluïs durant el Dia Nacional dedicat a aquesta malaltia.

Tot i això, els actes relacionats amb aquesta celebració a Catalunya es cancel·laven degut precisament a aquesta coincidència en la simbologia i tots els polítics contraris a l'independentisme es negaven a portar el llaç que sí que havien dut altres anys.

Prohibit durant el 21-D

Per la seva banda, la Junta Electoral Central prohibia fa uns dies als membres de les meses de les eleccions al Parlament, del pròxim 21 de desembre, que portin el llaç groc.

L'organisme justifica la decisió perquè han de «mantenir una posició de completa neutralitat». «L'article 93 de la LOREG estableix que ni en els locals electorals, ni en els seus voltants es podrà realitzar propaganda electoral de cap gènere», ha recordat la JEC en la resolució que li ha enviat al PSC, que va plantejar la qüestió davant l'organisme. La junta assegura que els membres de les meses no poden portar «emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista».

Junqueras amb el llaç groc pels Jordis abans de ser empresonat.
Junqueras amb el llaç groc pels Jordis abans de ser empresonat. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari