Volkswagen posarà a Barcelona un centre mundial d’anàlisi de dades

L’empresa només té aquest tipus de laboratori a Alemanya i els Estats Units
Imatge de l'empresa Volkswagen. | Cedida.

 

El grup alemany Volkswagen busca instal·lar a la ciutat de Barcelona un data lab o també anomenat, centre mundial d’anàlisis de dades relacionats amb la mobilitat i la conducció eficient. En aquest cas, serà el tercer laboratori d’aquest tipus que té la marca al món, ja que actualment compta amb un a Munich (Alemanya) i a Sant Francisco (Estats Units).

L’empresa alemanya manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l’Ajuntament de la localitat barcelonina, i el tinent alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que va viatjar recentment a la seu mundial del grup per tal de reunir-se amb la cúpula de Volkswagen i el president de Seat, Luca de Meo, segons explica La Vanguardia.

 

Cal destacar que un grup de directius alemanys ja ha visitat la capital catalana per concretar els detalls d’aquest futur centre, del que encara es desconeixen la seva ubicació exacta, el nombre de llocs de treball que generarà i la inversió que farà falta per portar a terme tot aquest projecte.