IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els vuit millors olis espanyols

Tots estan en la llista dels deu millors olis del món

Els cinc millors olis espanyols | Evooleum

Espanya és una terra prolífica i immillorable per fer oli d'oliva, un dels productes típics de la dieta mediterrània. Entre els deu millors olis del món es troben els següents vuit olis espanyols.

RESERVA PICUAL

  

  

NOBLEZA DEL SUR

Elaborat amb piqual per la família Peñuelas-Sagra a Jaén. Aquest Centenarium destaca per fragàncies, fresques, fruiteres i herbàcies. Té un preu de 16 euros.

ROYAL TEMPRANO

Castillo de Canena torna a afegir un altre dels seus olis a la llista. Fet amb la monovarietal royal, la seva producció és limitada a causa de l'escassetat d'aquest tipus d'oliva. El seu preu és de 19,90 euros.

ORO BAILÉN

Un oli elaborat amb piqual a les faldilles de Sierra Morena a Jaén d'on procedeix la reserva familiar. En boca és complex i persistent. Té un preu de 15 euros.

QUARYAT PICUAL

L'almàssera Quaryat Dillar elabora a Granada un oli complex, amb un fruitat herbaci intens, aromàtic i equilibrat. Costa 9,80 euros.

VENTA DEL BARÓN

Oli de Priego a Còrdova, està elaborat per Queixal-Olives, amb hojiblanca i 25% de picuda. Presenta notes herbàcies, amb una entrada en boca dolça. És l'oli més barat de la llista amb un preu de 9,85 euros.

MORELLANA

Successors de Hermanos López a la ciutat de Baena a Còrdova, presenta un oli monovarietal de picuda, de gran intensitat de verda herba. Té un preu de 17,90 euros.

CORTIJO 'PREMIUM'

Aceites Sant Antonio, a Jaén, produeix Mas La Torre, un monovarietal de piqual. D'entrada presenta notes dolces, amargues i picor mitjana i persistent. El seu preu és de 10,50 euros.


Comentaris

envia el comentari