Els vuit mètodes dels supermercats perquè gasteu més

Utilitzen mètodes dissimulats per augmentar la despesa dels clients.

Els supermercats tenen els seus trucs per augmentar la despesa dels clients.

Els supermercats busquen tenir la màxima clientela possible i, òbviament, que els seus productes siguin tan comprats com es pugui. Per aconseguir.ho, a banda d'oferir qualitat en el servei i de mètodes publicitaris, també tenen els seus trucs.

Quins són? Avui us en descobrim vuit, que el diari digital «El Confidencial» descobreix en el seu portal:

1. Botigues laberíntiques: estan dissenyades per perdre't, de manera que si vas a buscar només algun determinat producte, hagis de passar per prestatges on en vegis molts més: d'aquesta manera, el grau de temptació és molt més elevat. Com més estona us passeu recorrent els supermercats, és més probable que us hi gasteu més diners.

2. Regals de promoció: quants cops veiem anunciat que la segona o la tercera unitat és més barata? O un detall gratuït per comprar en més quantitat? Aquests suposats «regals» no són innocents, i ja podeu comptar que els comerços no tenen pas cap pèrdua per aquesta mena de productes que us faran comprar més.

3. L'atenció personalitzada. Quants cops us han preguntat, molt amablement, si us podien ajudar en alguna cosa? El tracte de tu a tu, segons els experts, fa que siguem més amables i receptius a possibles ofertes que no pas si ens deixen campar tant com vulguem pel supermercat.

4. Obstacles a banda dels prestatges: sovint, en girar, us trobareu grans productes en suports comercials que estan d'oferta i que estreteixen els passadissos: més reclams per a la despesa.

5. El fil musical també influeix. Si ens posen música lenta, el nostre consum anirà al compàs, però si la música és més aviat càlida i accelerada, tendirem a consumir més veloçment. També influeixen les olors: com més frescos, juvenils i familiars siguin, més còmodes ens sentirem per seguir comprant.

6. Els productes, a l'alçada dels seus consumidors... literalment. Veureu com els dolços sempre estaran més baixos als prestatges, llestos perquè la canalla hi arribi. Els seus colors cridaners tampoc passaran desapercebuts.

7. Carros de la compra ben grans. Aquesta és una nova tendència que fa que, mentalment, creiem que està força buit tot i que hàgim comprat d'allò més. Inconscientment, tendim a omplir-lo.

8. Productes relacionats: aquesta és una especialitat del sector electrònic. Compreu un ordinador i per pocs euros més, tindreu dos altaveus, o un ratolí, o un antivirus, o qualsevol altra oferta... al final, acabeu comprant molt més del que era estrictament necessari.