Vuit símptomes que es poden associar a la intolerància al gluten

Diversos perills podrien alertar-te que sofreixes aquest trastorn alimentari

Els símptomes de la intolerància al gluten podrien alertar-nos que sofrim aquest trastorn | Cedida.
 

Molts pensen que la intolerància al gluten és una al·lèrgia als aliments, però no és així. Realment és una condició de l'intestí que pot tenir conseqüències negatives en el teu benestar diari i la teva vida en general. D'acord amb el portal Food Renegade, «les proteïnes del gluten sense digerir, que es troben sobretot en blat i cereals, es peguen a l'intestí i són tractades pel cos com un invasor extern, provocant així la irritació del 'intestí i l'aplanament de les microvellositats, sense les quals no podem absorbir els nutrients dels aliments». Aquests són els vuit símptomes més freqüents quan pateixes intolerància al gluten:

1. Mal de panxa

Els problemes digestius són el signe més evident de la intolerància al gluten. Havent dinat aliments amb gluten, es poden experimentar gasos, distensió abdominal, diarrea i restrenyiment. Aquests aliments poden danyar el revestiment de l'intestí prim i conduir a la mala absorció de minerals, vitamines i la major part d'aliments de consum habitual.

2. Marejos

Molts intolerants al gluten experimenten confusió mental, desorientació i una estranya sensació de no tenir equilibri després de consumir aquests aliments. Moltes persones han vist disminuir els seus atacs de vertigen després de retirar el gluten de la seva dieta.

3. Canvis d'humor

El fet de tenir l'intestí delicat i descontent amb els aliments que li donem, fa que el nostre cervell se senti irritat. Les persones amb aquesta intolerància es troben irritables molt sovint, arribant a sofrir fins i tot ansietat.

4. Migranya crònica

Els maldecaps també són molt comuns en les persones amb intolerància al gluten. Mentre que no s'associa amb un tipus específic de dolor, sí que podem dir que sol passar entre una hora i mitja hora abans de menjar.

5. Pell irritada

L'intestí té problemes per processar el gluten, i això fa que s'inflami i puguem veure en la pell els seus efectes. Per això és habitual que el gluten s'associï amb èczemes, psoriasis i altres malalties de la pell. Això passa quan el sistema immune respon al sistema digestiu mitjançant la creació d'anticossos que podrien causar pell seca, picor i algunes ronxes vermelles.

6. Fibromialgia

És una malaltia crònica que causa dolors als músculs, lligaments i tendons. Afecta un 4% de la població i sobretot a dones. D'acord amb molts professionals de la salut, evitar el gluten és el millor que pots fer per combatre la fibromiàlgia.

7. Fatiga crònica

Si la teva ment i el teu cos no estan bé, és normal que et sentis cansat i esgotat encara que et sembli que no hi ha raons per a això. Quan el teu cos està sempre inflamat i gastes l'energia a tractar de fer front a algunes proteïnes que realment no desitges, l'energia es gasta molt més ràpid.

8. Intolerància a la lactosa

Aquesta i el gluten solen tenir símptomes semblants, i de vegades els dos van de la mà. Si tens problemes amb la lactosa potser també els tens amb els làctics, que et poden desencadenar problemes digestius i símptomes incòmodes de la intolerància al gluten.


Comentaris

envia el comentari