Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els vuit usos de la Coca-Cola que no coneixies

Aquest refresc pot ser de gran utilitat per netejar canonades
La Coca-Cola serveix per netejar moltes coses. | Tipsted

La pàgina Rolloid.net comparteix una llista dels usos alternatius de la Coca-Cola, i és que aquest refresc té propietats que pot ser molt útils per al nostre dia a dia.

1. Descalcificar la tetera: la Coca-Cola té unes propietats similars a les del vinagre blanc, per tant, per treure la calç de la tetera o bullidor d'aigua, només cal posar-hi una mica del refresc i fer-lo bullir. I després netejar-ho tot amb aigua calenta per eliminar les restes.

2. Netejar paelles cremades: les restes de menjar que es cremen en una paella hi queden enganxades i costen molt de treure, però aquest refresc és la solució. Aboca Coca-Cola a la paella i fes-la bullir a for lent durant uns 20 minuts, després només caldrà retirar les restes cremades amb un drap.

3. Desenganxar restes de menjar: als plats bruts, si no es renten de pressa, moltes vegades hi queden adherides restes de menjar. Però deixant-los amb aigua calenta, rentavaixelles i una mica de Coca-cola durant uns minuts, després només cal passar-hi el fregall i ja són nets.

4. Lleva-taques: les taques de greix, pintura, tinta, fruites vermelles o sang semblen molt difícils de treure de la roba, però posant-hi una mica de refresc abans de rentar-la, se n'aniran de seguida.

5. Desenganxar un xiclet: un xiclet enganxat a la roba o als cabells pot semblar una desgràcia sense solució, però la Coca-Cola és la resposta. Mulla amb aquest refresc la zona on ha quedat enganxat el xiclet i deixa-ho reposar durant una bona estona. Finalment el xiclet desapareixerà sense donar més problemes.

6. Netejar el vàter i les canonades: només cal abocar Coca-Cola a la tassa o a les canonades embussades i deixar-ho reposar aproximadament una hora. Els resultats són sorprenents.

7. Eliminar el rovell: tens algun element metàl·lic rovellat? Aboca refresc sobre una esponja dura i frega la superfície rovellada, en uns minuts veuràs com comença a desaparèixer.

8. Netejar vidres: si fa temps que no rentes el cotxe i creus que no podràs fer els vidres nets, fes servir Coca-Cola per fregar-los i veuràs com després semblen nous.