URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Les xarxes socials publiquen imatges de gats per no difondre fotografies de les víctimes

Les forces de seguretat han demanat que no es difonguin públicament imatges o vídeos que pugui facilitar la fugida de l’atacant

 

Aquest dijous 17 d’agost s’ha produït un atac terrorista a la ciutat de Barcelona. Un atropellament massiu i intencionat ha tingut lloc a la rambla. Algunes fonts parlen de tretze víctimes mortals, d'entre les quals una podria ser una nena, tal com confirmen els Mossos d'Esquadra. Les primeres informacions oficials indiquen que l'autor dels fets és un home d'origen magrebí d'1,70 metres, amb camisa blanca, i encara no ha estat detingut. Per la seva banda, Emergències Catalunya aconsella evitar sortir al carrer on han tingut lloc els fets.

Mentrestant, les xarxes socials no s’han mantingut al marge de tot aquest tràgic succés i han participat activament intentant ajudar de la millor forma possible. Per aquesta raó, molts usuaris han seguit les recomanacions dels Mossos d’Esquadra i han decidit no publicar cap tipus d’informació o fotografia compromesa sobre les víctimes. Per això mateix, les xarxes socials han decidit penjar imatges de gats en canvi del succés. Cal destacar que a banda de gats, alguns internautes també han utilitzat imatges de tortugues i gossos. Un fet molt curiós que no ha passat desapercebut.