IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les xarxes tornen a denunciar la pujada de preus de Media Markt pel 'Black Friday'

Les xarxes han tornat a carregar contra la companyia

Demà divendres, 24 de novembre, se celebra el Black Friday, una tradició nord-americana que ja està present al nostre país i que cada any guanya més adeptes. Són moltes les empreses que han acollit aquesta festivitat, que suposadament comporta grans descomptes en els seus productes.

En aquest sentit, molts usuaris de Twitter han desvetllat el 'truc' de Media Martk, una de les empreses d'aparells tecnològics més importants del nostre país i que fa l'agost a finals de novembre en un dia que prometen infinitat de promocions, i que sembla segons els compradors que no és realment així, almenys en tots els seus productes.

Denúncies a les xarxes sobre la pujada del preu producte davant la maratoniana jornada de compres


En aquesta línia, asseguren que el que fan és que en dies abans, hi ha una pujada important en els preus dels seus objectes. Aquesta estratègia ha comportat l'empipament de més d'un usuari que no ha dubtat de penjar l'oferta «online» perquè uns altres possibles compradors s'adonin del que està succeint i no caiguin en el parany.
 

Segons el Confidencial, l'OCU Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) porta dos anys seguint l'evolució dels preus durant el mes de novembre per concloure que una gran majoria d'establiments incorren en aquestes pràctiques.

«Si ens fixem en els preus que hi havia en aquestes tendes 'online' un mes abans —del Black Friday—, la situació varia notablement: la mitjana de preus dels productes no baixa, sinó que puja al voltant d'un 2% (un 2,1% si considerem el període entre el dia 24 d'octubre i el dia anterior al començament de les promocions i un 1,9% si ens quedem amb el període del 24 d'octubre al 20 de novembre)».

Us deixem amb alguns exemples de les «gangues» que podreu trobar en les seves botigues.

El que Media Markt diu al respecte

Des de l'empresa de tecnologia han volgut aclarir aquesta situació. Asseguren que «els productes seleccionats pel Black Friday tenen el preu congelat des de setmanes abans a la campanya, per evitar que pateixin variacions en el preu». Aclaren també que la campanya no afecta tots els productes que es venen a les seves botigues, cosa que s'ha de tenir en compte, ja que aquests si que poden patir canvis de preus.

Representants de Media Markt han explicat a aquest mitjà que l'empresa monitoritza el mercat diàriament per garantir als clients preus actualitzats. Aquest es el motiu pel qual els preus varien, degut a que «es determinen sobre la situació que en aquell moment existeixi en el mercat»

D'altra banda, sobre l'estudi publicat per l'OCU afirmen que tot i que en ell s'assegura haver monitoritzat els preus de 13.000 productes a les principals botigues online des d’un mes abans del Black Friday, en cap moment s'especifica que aquests productes siguin els que després comptaran amb descomptes durant la campanya. 


Comentaris

envia el comentari