IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Les xifres de la «jubilació daurada» de l'emèrit rei Joan Carles

El rei emèrit gaudeix d'una afable vida de luxes i capritxos i amb pocs compromisos

El rey Juan Carlos en el premio Princesa de Asturias en Bayona
El rei Joan Carles al premi Princesa d'Astúries a Bayona | CatalunyaDiari.cat

L'emèrit rei Joan Carles gaudeix en l'actualitat d'una vida tranquil·la i envoltada de luxes, dedicant gran part del seu temps lliure a les seves aficions, com la caça o la vela. Lluny dels rumors sobre la seva salut, el pare del rei Felip VI viu ara el que molts han denominat una «jubilació daurada» amb pocs compromisos que atendre.

Aquest any, el rei emèrit s'ha deixat veure en 44 actes oficials, tal com ha recollit 'Cotilleo.es'. El mateix mitjà ha assenyalat també, que malgrat els seus problemes de maluc sorgits a conseqüència del seu sonat accident durant una jornada de caça anys enrere, el rei Joan Carles no es priva de gaudir de les seves aficions i ha revelat algunes de les quantitats econòmiques que es gasten.

El sou que l'emèrit percep a l'any és de 187.356 euros, més de 15.000 euros al mes. Una xifra superior a la de la reina Sofia, qui encara que ha assistit en l'últim any a 65 actes oficials, ha percebut una quantitat de 106.092 euros. En aquest aspecte, el rei Felip VI no ha fet cap modificació, si bé evidencia la diferència que existeix entre la importància de la figura de Joan Carles i la de la reina emèrita.

Un sou del qual el rei dona bon compte en què als seus viatges, jornades de vela i cacera es refereix. D'aquesta manera, Joan Carles va arribar a pagar 30.000 euros per una jornada de caça a Àfrica, on va matar a un elefant i posteriorment va posar per la fotografia. L'any 2004, el rei emèrit va arribar a pagar 7.000 euros per matar a un dels pocs bisons que queden a Polònia. L'afició més polèmica i qüestionada del pare del rei Felip VI suposa assumir costos molt elevats.

El rey Juan Carlos I en una jornada de caza de elefantes
Joan Carles I en una jornada de caça d'elefants | Cedida

El «rei» de la vela

Una altra despesa del rei Joan Carles és el manteniment del seu vaixell, 'El Bribón'. Amb ell, l'emèrit solca els set mars sempre que la seva agenda l'hi permet, gaudeix de llargues jornades a alta mar i també competeix, activitat que no ha deixat de practicar. De fet, al setembre d'aquest 2017 es va proclamar campió del món de vela clàssica de la classe 6m al Canadà, al costat del seu estimat vaixell.

El Rey Juan Carlos, a la 'caña' del Bribón
El rei Joan Carles, navegant amb el Bribón | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari