Yara, la germana de Suso, continuarà vivint connectada a una màquina

L'extronista i la seva família hauran de fer front a una difícil decisió

Suso Álvarez amb la seva germana Yara (esquerra) | Cedida

Suso ha volgut enviar un missatge a tots els seus seguidors per agrair el suport que ha rebut durant els últims dies abans d'anunciar que s'acomiada temporalment de les xarxes socials. Després que el representant de l'exconcursant de 'Supervivientes' confirmés la terrible notícia referent a l'estat de la seva germana Yara, el jove ha decidit retirar-se de la vida pública per, tal com va indicar Mila Ximénez, dedicar-se completament a la seva família. «Durant un període de temps, aquest compte personal de Suso es mantindrà inactiu. Una fortíssima abraçada i mil gràcies pel suport i afecte rebut», va escriure el jove, que va aclarir que serà la seva agència la que s'encarregui de gestionar-la.

Segons havia explicat la família de l'extronista, a Yara «li segueixen funcionant els òrgans vitals», raó per la qual de moment continuarà vivint de forma monitorada. La revista 'Semana' havia detallat que la germana de Suso pateix l'anomenada mort encefàlica, és a dir, una paralització de l'activitat cerebral del pacient que fa que hagi de viure connectat a una màquina per mantenir-se amb vida perquè el cervell no envia les ordres necessàries al cos per realitzar les funcions vitals bàsiques. D'aquesta manera, la maquinària s'encarrega de mantenir les constants vitals i permetre, així, que els òrgans continuïn treballant.

Suso i els seus familiars s'enfronten ara a una difícil decisió que podria perllongar-se durant un temps indefinit. D'una banda, es tracta d'una situació irreversible en la qual el pacient no millora ni surt d'aquest estat, i per una altra, planteja un debat entre els familiars i els metges al voltant de qui ha de decidir quan desconnectar el malalt. Una tràgica situació que va tenir lloc després que Yara patís un accident a conseqüència d'una diabetis molt severa que va fer que es desmaiés estant sola a casa. Quan la van trobar, la jove estava en coma i la van traslladar a l'hospital, on li va ser diagnosticada la mort cerebral.


Comentaris

envia el comentari