L'actriu i còmica Yolanda Ramos, amb vestit negre i gesticulant durant una presentació

Yolanda Ramos confessa la malaltia que pateix: «Molta gent mor»

L'actriu i còmica ha parlat en profunditat sobre les malalties mentals

Yolanda Ramos és una dona tremendament carismàtica i divertida. I és que el seu riure contagiós, el seu particular sentit de l'humor i la seva faceta com a còmica són els aspectes que tenim més present sobre la seva vida.

No obstant això, com sol succeir en aquests casos, la realitat que s'amaga sota aquesta aparença de felicitat indestructible és molt diferent. I és que, al llarg de la seva vida, Yolanda ha viscut moments molt durs i difícils que han estat condicionats pels seus problemes de salut mental.

Un tema del qual ha parlat com mai abans ho havia fet en una entrevista per a la Cadena SER. Actualment, per sort, es tracta d'un tema que està sent molt visible en els últims mesos, ja que cada vegada són més els famosos que intenten conscienciar sobre la importància de cuidar la nostra salut mental a través de les seves històries personals. I així ho ha fet també Yolanda Ramos.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Yolanda Ramos se sincera i parla en profunditat sobre la seva salut mental

Per tal de desmuntar els prejudicis existents, la còmica ha volgut sincerar-se sobre un tema que encara li costa parlar per l'estigma existent dins la societat. Tot i això, ho ha fet en una entrevista profunda i molt íntima al costat de la periodista Mar Torres al programa radiofònic 'El Faro' de Cadena SER.

«Quan ho estic dient m'encanta, però quan ho veig escrit semblo una pupes», reconeixia posant de manifest el sentiment de moltes persones que pateixen problemes semblants.

No obstant això, l'actriu de 'Paquita Salas' s'ha armat de valor per revelar al món que pateix la condició de 'pas', és a dir, persona altament sensible. Una situació que l'ha portat a prendre pastilles antidepressives i insistir en una idea que per a molta gent passa desapercebuda.

«La depressió mata molta gent», deia per reivindicar la importància de prestar més atenció a les malalties mentals.

Yolanda Ramos revela que és una «persona altament sensible» i pren antidepressius

Als seus 53 anys, Yolanda ha volgut mirar enrere i recordar alguns dels moments més durs que ha viscut a conseqüència de la seva condició.

«Em feia infeliç veure que els meus pares no es portaven bé. Em feia infeliç el soroll dels cotxes, no veure a gent amb un vestit de vellut com veia al barri dels meus avis o al seu bar. Em feia infeliç la llum tan forta fluorescent que hi havia en una hamburgueseria de Barcelona en què treballava», explicava la còmica.

En aquell moment, la catalana no sabia per què hi havia coses que l'afectaven de tal manera a la seva salut mental. Però, va poder descobrir-ho gràcies a l'avanç de la ciència i les noves descobertes psicològiques.

«Em va servir molt saber que han descobert que hi ha un 20% de la població que són denominats com a 'pas'. Són 'persones altament sensibles' que tenen una sensibilitat més aguditzada per una amígdala en el centre del cervell. No sé si ho dic bé, però m'ha salvat molt la vida saber que soc així», assenyalava l'actriu en la seva entrevista amb Mar Torres.

Després de descobrir el motiu de la seva alta sensibilitat, Ramos ha hagut de buscar tractament per suportar la infelicitat que li provocaven certes qüestions de la rutina diària. A més a més, en una ostentació de sinceritat, la catalana ha reconegut que pren pastilles per la depressió, ja que és la seva forma de combatre aquests episodis.

«Em prenc pastilles antidepressives per no estar sempre així perquè si no, no ho aguantes. Jo no era feliç així i crec que així ajudo a força gent. No he provat amb ioga o amb meditació, però jo no era feliç així», assegurava l'actriu per concloure la seva profunda xerrada al voltant de les malalties mentals.