IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

20 de maig: La data marcada en el calendari a Espanya per al desconfinament

Un estudi realitzat per l'Institut de Mètriques i Avaluacions de Salut dels EUA pronostica l'impacte de la Covid-19 a Espanya per al pròxim mes

Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus
L'estudi calcula que el 20 de maig serà el primer dia sense morts per coronavirus a Espanya | Catalunya Diari

Cada dia es realitzen centenars d'estadístiques sobre l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. Dades de contagis, morts i donats d'alta que es recopilen i arriben als mitjans de comunicació amb l'objectiu d'entendre com es comporta el virus i donar l'oportunitat de fer un balanç sobre el possible final de la pandèmia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El darrer en sumar-se ha estat l'estudi realitzat per l'Institut de Mètriques i Avaluacions de Salut que se centra en l'anàlisi de morts arreu del món. Aquest centre és independent de la Universitat de Washington (EUA) i s'ha encarregat de recopilar i analitzar les víctimes que suma el coronavirus així com la capacitat sanitària que cada país té per afrontar la pandèmia.

20 de maig: primer dia a Espanya sense morts

Pel que fa a Espanya, tenint en compte les dades recopilades fins aquest dimecres 22 d'abril, l'estudi preveu que la data exacta en què el nostre país sumarà 0 morts serà el 20 de maig gràcies als càlculs matemàtics que han obtingut.

Però aquest estudi no finalitza aquí, ja que també han pronosticat que a partir del 24 d'abril, la xifra de morts per coronavirus serà de menys de 300 al dia i que el 27, dia en què el confinament dels més petits es rebaixa i podran gaudir de l'aire lliure, la xifra se situarà per sota dels 200 morts. El dia 30 d'abril la quantitat serà de menys de 100, el 4 de maig menys de 50, i el 10 de maig menys de 10 morts.

Unes dades que donen esperança i que sens dubte facilitarien la desescalada de la població que ja s'està produint en altres països de la Unió Europea sempre seguint les recomanacions per evitar el contagi. En aquest sentit, un fet que indica que anem en bona direcció ha estat el tancament de Palau de Gel de Madrid, que es va habilitar per donar cabuda als morts per Covid-19, en una cerimònia en record de totes aquelles persones que han perdut la vida.

Ha estat el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, el qual ha pronosticat l'inici d'una desescalada programa per a mitjans de maig i que, si es compleixen les dades aportades per l'Institut de Mètriques i Avaluacions de Salut, podria ser que es produís per aquesta data. Que les xifres de morts baixin tal com pronostiquen fins a situar-se en 0, és sens dubte una bona notícia que omple d'esperança a totes les famílies que avui dia viuen amb angoixa la tancada a casa seva.


Comentaris

envia el comentari