Els 3 aliments que has de menjar per suplir la manca de sol que provoca el confinament

Són essencials per dotar l'organisme de la vitamina D que necessita

Imatge d'arxiu del cel
El peix blau, els ous i els lactis, imprescindibles en el confinament | Pexels

Sumem ja molts dies de confinament i encara ens queden uns quants més per davant. Per això alguns experts comencen a recomanar una sèrie d'aliments que hem de tenir en compte per suplir les mancances vitamíniques que l'absència de sol pot provocar en el nostre organisme.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La directora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat CEU San Pablo, Maria Achón i Tuñón, recomana que en aquests dies d'aïllament on amb prou feines rebem la llum del sol, és imprescindible que en la nostra alimentació no faltin aliments com el peix blau, els lactis i els ous.

És sabut que el sol és la principal font de vitamina D, la seva sintetització a la nostra pell depèn de l'exposició a la radiació solar UVB i de l'eficiència de la síntesi cutània, de manera que prendre el sol és fonamental perquè l'organisme absorbeixi la vitamina D que necessita.

Malalties relacionades amb la manca de vitamina D

Algunes de les malalties més importants com la hipertensió, problemes ossis, la diabetis, l'ansietat o la depressió estan íntimament lligades a la manca de vitamina D. Per aquest motiu els experts en nutrició posen un èmfasi especial en aquells aliments que ens aportin aquesta vitamina.

El peix blau, com per exemple la tonyina, la sardina, el verat, l'arengada o el salmó; ous i lactis sencers; aliments fortificats i enriquits amb la vitamina o suplements dietètics que la continguin —sota prescripció mèdica— són els que has de tenir en compte a l'hora de fer la compra en aquests dies de confinament.

«Aquestes fonts són essencials quan la quantitat de llum solar que conté llum UVB és limitada (a l'hivern) o l'exposició a la llum solar que conté llum UVB és restringida: manca de temps a l'aire lliure o poca exposició de la pell, com és el cas de la quarantena que estem patint» explica Maria Anchón.

A més d'aquesta llista imprescindible, la doctora també ha puntualitzat les porcions que hem d'ingerir per tenir una correcta dosi de vitamina D: tres o quatre racions de peix a la setmana, alternant blancs i blaus; tres ous setmanals; i dues o tres racions diàries de lactis.


Comentaris

envia el comentari