5 maneres de mantenir-te en forma durant la quarantena

Només 60 minuts d'exercici diari són suficients per tenir un perfecte estat físic

Persona fent ioga
Hi ha una gran varietat d'activitats per realitzar a casa durant la quarantena | CatalunyaDiari

Ja fa una setmana que Catalunya es troba sota les mesures de quarantena i confinament imposades pel Govern per tal d'evitar el contagi del coronavirus, però quedar-se a casa durant tants dies pot portar altres conseqüències com per exemple el sedentarisme.

Estant a casa és molt fàcil deixar de realitzar activitat física i també perdre mobilitat, però és molt important no passar-se el dia del sofà a la cuina i de la cuina al sofà, sobretot per la salut. Molts es pregunten com evitar guanyar uns quilos de més durant aquests dies de confinament, i aquí van algunes idees d'activitats que es poden fer en família durant la quarantena.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Activitats per mantenir-se en forma durant la quarantena

Només 60 minuts d'activitat física al dia són suficients per mantenir-se en forma. A més, hi ha una gran varietat de formes de fer exercici a casa, de manera fàcil, apta per a tota la família i gratuïta. 

1. Ballar a casa 

Dedicar uns minuts cada dia a ballar ajuda a tonificar la musculatura, afavoreix la circulació sanguínia i també manté sa el sistema respiratori. Però no només això, també aporta beneficis psicològics i mentals, ja que fa estar més alegre i optimista i millora la relació amb els altres.

Veient tots els beneficis que aporta, només cal reunir-se davant del televisor, buscar un bon vídeo tutorial i seguir el ritme de la música. Classes de zumba o aeròbic són idònies en aquests casos. 

2. Introducció al ioga

Cada vegada són més els que aprofiten per introduir-se al ioga. Aquesta activitat, a més a més de relaxar-te,  millora la respiració, reforça el sistema immunològic, augmenta la flexibilitat, millora l'equilibri, enforteix la musculatura i equilibra el sistema nerviós

A internet s'hi poden trobar infinitat de tutorials d'introducció al ioga, o també hi ha l'opció de descarregar aplicacions com Pocket Yoga o Yoga Para Principiantes, disponibles tant per Android com per iOS.

3. Activitats amb els més petits

Per tal que els més petits de la casa estiguin distrets, es poden fer diverses activitats a les quals se'ls hi pot treure partit per estar en forma. Algunes idees poden ser el joc de les cadires, ballar junts, fer reptes amb una pilota i unes pales, saltar a corda, o fins i tot pujar i baixar escales

A més a més, per aquells més atrevits, es poden fer servir als nens per realitzar alguns exercicis. Aixecar al nen amb els peus (Superman), fer flexions amb el nen a sobre, o fins i tot fer 'sentadetes' amb el nen sobre les espatlles són només algunes idees.

4. Exercicis i estiraments

Amb només una tovallola i molta motivació ja es pot realitzar exercici a casa com si estiguéssim al gimnàs. Una bona rutina d'exercicis pot començar amb una sessió d'estiraments, seguit d'algunes activitats de 'cardio' i 'pilates', i es pot acabar completant amb sèries d'abdominals i flexions

Per fer-ho, es poden descarregar tutorials i sèries d'exercicis, que sens dubte ajudaran a enfortir l'organisme

5. Aplicacions per fer exercici a casa

Les aplicacions per fer exercici a casa són molt útils, ja que, a més a més d'oferir un gran llistat d'exercicis específics per les zones que es vol treballar, organitzen les rutines en sessions intenses d'estiraments, exercici, ioga i abdominals. També compten amb entrenadors virtuals, que ajuden a seguir les instruccions pas per pas i motiven més als usuaris. 

Algunes d'aquestes aplicacions més populars son 7minutos, Ejercicios en Casa, Freeletics Training, HIIT, Fitbit Coach, Sworkit i Abdominales en 30 días, totes disponibles tant per Android com per iOS.

Amb tota aquesta oferta d'activitats ja no hi ha excusa per no moure's. Cal remarcar que les autoritats sanitàries recorden que mantenir-se en forma és també una forma de prevenció del coronavirus, ja que l'obesitat és un factor de risc molt important. 


Comentaris

envia el comentari