URGENT

🚨 Espanya no aixeca el cap: més de 36.000 nous contagis i 591 defuncions

500 persones confinades pel coronavirus a Catalunya

Salut plantejarà nous protocols i restriccions davant la creixent xifra d'aïllaments domiciliaris

Un home amb roba de protecció descansant de desinfectar els carrers a Corea del Sud el 6 de març de 2020
Salut plantejarà nous protocols i restriccions davant la creixent xifra d'aïllaments domiciliaris | Catalunya Diari

A Catalunya hi ha al voltant d'unes 500 persones en aïllament domiciliari per sospites de coronavirus. Així ho ha afirmat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, el dia en què les autoritats sanitàries catalanes es plantegen modificar els criteris d'aïllament dels contactes de positius per coronavirus davant l'augment exponencial de persones confinades.

Nous protocols i restriccions en marxa

En declaracions a Ser Catalunya, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha apuntat que hi ha diverses possibilitats, com ara escollir els perfils de més risc en lloc de posar tothom en quarantena, però ha insistit que encara s'està examinant la qüestió i no hi ha res tancat. D'altra banda, ha avançat que aquest mateix divendres es farà públic un protocol específic sobre residències geriàtriques, i ha situat directrius de «sentit comú», com ara que no puguin entrar visitants o treballadors amb símptomes.

Salut ha reconegut que l'aïllament domiciliari de prop de 500 persones a Catalunya «és un problema logístic, familiar i fins i tot de tipus laboral». «Estem fent escenaris per veure quins són els nivells de risc que hi pot haver per veure com ho podem resoldre d'una manera o altra», ha indicat Guix, que confia tenir una decisió aquest cap de setmana i si pot ser aquest mateix divendres.

La Fira Alimentària i Hostelco, suspeses

Sobre la decisió de suspendre la fira Alimentària, Guix ha indicat que el problema no era tant la realització de l'esdeveniment, que també, sinó que s'havia de començar a muntar en pocs dies sense tenir garantia que es pogués celebrar. En tot cas, ha dit que espera que a finals d'abril la situació estigui «bastant més encarrilada» amb el coronavirus.

També et pot interessar...

 


Comentaris

envia el comentari