Catalunya registra 69 morts per coronavirus en un dia, xifra rècord

Salut confirma 4.704 casos, 191 víctimes i 644 pacients curats

Metges de Tel Aviv treballant contra el coronavirus el 20 de març de 2020
Aquest dissabte s'ha registrat també la xifra rècord d'altes hospitalàries | Catalunya Diari

Catalunya es desperta amb noves dades sobre l'expansió del coronavirusSalut confirma 69 morts i 501 positius nous en un sol dia, elevant la xifra total de contagis a 4.704, més de 600 dels quals són personal sanitari. Aquest dissabte, la consellera Alba Vergés confirmava, a més, que hi ha més de 300 casos greus, entre els quals «molts joves».

La xifra més alta de morts en un dia

Aquestes noves 69 víctimes mortals sumen un total de 191 defuncions a Catalunya i representen la xifra més alta comptabilitzada en 24 hores des de l'inici de la pandèmia a terres catalanes.

Contagis a Catalunya: 4.704 (+ 501)

Morts a Catalunya: 191 (+ 69)

Pacients recuperats a Catalunya: 644 (+ 494)

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'altra cara de la moneda: dades positives

Enmig de la crisi, també hi ha dades que ens fan conservar l'optimisme. Aquest dissabte s'ha registrat la xifra rècord de persones curades de covid-19. En total, s'han donat 494 altes hospitalàries noves, que sumen ara 644 des de l'inici del brot. 

En l'altra cara de la moneda també és important apuntar que aquest augment de casos en un 11,92% l'última jornada és inferior al de divendres, quan es registraven prop d'un miler de pacients infectats en un dia. 

La pandèmia continua conquerint Espanya

Continua l'Estat d'Alarma a Espanya, que Pedro Sánchez preveu allargar. El president de l'executiu espanyol apuntava aquest dissabte que el pitjor està per arribar. I és que la xifra de contagis frega els 25.000 a l'Estat i s'eleven a més de 1.300 les víctimes mortals per coronavirus. 

Contagis totals a Espanya: 24.926

Morts totals a Espanya: 1.325

Pacients a l'UCI: 1.612

Pacients totals recuperats a Espanya: 1.558

Zones més afectades: Madrid, Catalunya i el País Basc

La pandèmia fa estralls en termes de salut i impacta amb força en l'àmbit econòmic: més de 150.000 treballadors pateixen les conseqüències dels ERTO a Catalunya. Quim Torra, per la seva banda, continua denunciant la no resposta de l'Estat a la seva petició de confinament absolut per frenar el covid-19, que amenaça de col·lapsar el sistema sanitari català la pròxima setmana.


Comentaris

envia el comentari