Es dispara el coronavirus a Catalunya: 80 nous casos

A Espanya es compten un total de 2.968 contagis, 816 més en una sola jornada
A Espanya es compten un total de 2.968 casos, 816 més en una sola jornada | Catalunya Diari

 

El coronavirus s'expandeix amb força a Catalunya, on aquest dijous es registren 80 nous contagis. La xifra de casos d'infectats a terres catalanes s'eleva per tant a 260, segons les últimes dades facilitades pel ministeri de Sanitat. Catalunya és el tercer gran focus del brot de coronavirus al país, per darrere de Madrid i el País Basc.

 

84 víctimes mortals i 189 altes

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest migdia a les 13.00 hores les dades, i xifra en gairebé 3.000 els casos arreu de l'Estat espanyol. La Comunitat de Madrid acumula 1.388 positius. Per darrere se situa Euskadi, amb 346.

 

El territori català ja és el tercer en nombre de casos, mentre que la Rioja en registra 205. Superen el centenar Andalusia (115) i Castella la Manxa (115), i estan a prop el País Valencià (94) i Castella i Lleó (92). Amb dades de les 13 hores, el Ministeri també ha informat que hi ha 84 víctimes mortals i que s'han donat 189 altes.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Tancament d'escoles

El Govern ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya després que el conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, hagi ultimat una ordre per a partir del pròxim dilluns, 16 de març. La decisió s'empara en la prevenció de la propagació del coronavirus. Cal recordar que aquest dimecres, Catalunya va declarar-se en fase d'alerta pel coronavirus i que es van tancar tots els centres educatius de diversos municipis de l'Anoia després de confirmar-se un brot a la zona.