URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

El govern admet que caldrà prorrogar l’estat d’alarma a més de 15 dies

Calen mesures dures per frenar la propagació del coronavirus

José Luís Ábalos en una roda de premsa a la seu de Ferraz
Ábalos ha afirmat que l'estat d'alarma s'haurà d'allargar més de 15 dies | Catalunya Diari

José Luis Ábalos, ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha anunciat que l'estat d'alarma decretat pel governs'allargarà més enllà dels 15 dies exigits en la llei perquè, al seu judici, aquestes dues setmanes no donaran a Espanya la «capacitat per a guanyar la batalla» contra el coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Caldran més de 15 dies en estat d’alarma

Aquest dilluns al matí, Ábalos ha estat entrevistat a 'Els matins d'RNE' i ha explicat que l'Executiu buscarà fórmules per a «prorrogar aquesta situació» que obliga els ciutadans a quedar-se a casa confinats, excepte en alguns casos excepcionals, com anar a comprar productes de primera necessitat.

Així, el ministre ha afirmat durant l’entrevista: «És evident que no tenim un calendari cert. Si no prenem mesures especialment dures per a frenar la propagació del virus i per tant l'impacte en la salut i la vida... no tindria cap efecte». Ábalos ha afegit que l'aplicació de mesures addicionals dependrà de l'«eficàcia» de les que ja s’han adoptat i ha emfatitzat: «Si realment tots som responsables i actuem d'acord amb els requeriments i no frivolitzem, evidentment tindran més efecte».

Així, el ministre Ábalos ha insistit que el govern està «testant l'eficàcia de les mesures de forma contínua», tot i que no s'espera que les mesures preses tinguin un impacte immediat i ha afirmat: «No crec que en 15 dies estiguem en la capacitat de guanyar aquesta batalla».


Comentaris

envia el comentari