Ábalos assegura que el primer decret de l'estat d'alarma no prohibia que els infants sortissin amb els pares

El ministre afirma que ha estat la consciència de la societat la que ha fet romandre a casa els nens i nenes

José Luís Ábalos en una roda de premsa a la seu de Ferraz
El ministre José Luis Ábalos ha fet unes polèmiques declaracions. | Catalunya Diari

El serial sobre la sortida dels nens al carrer, relaxant en part el seu confinament, ha sumat aquest dimecres un nou capítol, amb unes declaracions del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, que han creat rebombori a les xarxes. En aquest sentit, el ministre ha afirmat que el primer decret de l'estat d'alarma, publicat el 15 de març, no prohibia que els menors d'edat sortissin amb els pares, defensant que «va ser tanta la consciència de la societat» que va fer que els nens «no sortissin ni amb els pares».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Cal recordar que el decret de l'estat d'alarma establia que els ciutadans només podrien circular per la via pública per «anar a comprar aliments, productes farmacèutics o productes de primera necessitat». L'única referència als menors del text apareixia per dir que una de les excepcions al confinament era «l'assistència i cura de gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables».

Els infants podran sortir a passejar

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar el passat dimarts al vespre en roda de premsa que el govern espanyol permetrà, a partir d'aquest diumenge a la nit, que els nens podran sortir a passejar al carrer, relaxant d'aquesta manera el confinament dels infants.

Amb aquest anunci, el ministre Illa rectificava la informació que havia donat unes hores abans la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que havia assegurat que els nens i nenes només podrien sortir de casa per acompanyar els pares a comprar o al banc, entre altres activitats.


Comentaris

envia el comentari