Coronavirus: El govern admet que el confinament es podria allargar encara més

El ministre defensa que ara «la salut és prioritària» i que «per no afectar més l'economia cal aquesta apagada»

José Luís Ábalos en una roda de premsa a la seu de Ferraz
Ábalos assegura que per a que la situació no afecti més a l'economia, cal que aquesta estigui apagada | Catalunya Diari

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, creu que si no es «prenen mesures que redueixin la mobilitat o és molt possible que col·lapsem el sistema sanitari, especialment les Unitats de Cures Intensives (UCI)». Així ho ha afirmat aquest diumenge en una entrevista al 'Via Lluire' de RAC1, en la qual ha explicat que el govern espanyol ha decidit paralitzar l'activitat dels treballadors no essencials perquè «la salut és prioritària».

«Per no afectar més l'economia cal aquesta estigui apagada», ha defensat tot afirmant que servirà «per escurçar aquesta situació». Ábalos ha considerat que cal reduir la mobilitat de vehicles particulars el cap de setmana perquè en el sector ferroviari i aeri ja s'ha reduït un 90%.

Intensificació de controls de mobilitat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha explicat que s'intensificarà el control de la mobilitat però que les multes seran les mateixes. En ser preguntat per què es considera un servei essencial, Ábalos ha tirat pilotes fora i ha dit que ho marcarà el decret que aprovi el govern espanyol, però ha detallat que bàsicament són «alimentació, farmàcia, tot el que tingui a veure amb productes sanitaris i serveis bàsics com l'electricitat o l'aigua».

El ministre ha explicat que el govern de Pedro Sánchez està treballant perquè el confinament no s'allargui però ha dit que «no és descartable» perquè s'està lluitant «contra una cosa que desconeixem».

«Prefereixen recuperar la feina que no exposar la salut»

Sobre la decisió del govern espanyol de paralitzar l'activitat dels treballadors no essencials, Ábalos ha considerat que els empleats segur que prefereixen «haver de recuperar la feina que no fan ara, que no exposar la salut». «Si la mesura afavoreix amb claredat un sector, és el dels treballadors», ha afirmat.

En ser preguntat per les demandes de la Generalitat, el ministre ha dit que «d'ocurrències, idees i propostes, n'hi ha moltes» però ha subratllat que «per aplicar-les, cal saber-ne el cost». «Tota mesura comporta costos econòmics, per a tercers i per a la mateixa administració», ha conclòs.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari