Abascal demana la detenció de Quim Torra per decretar el confinament de Catalunya

Des de VOX creuen que la decisió del president de la Generalitat és il·legal

Imatge d'arxiu de Santiago Abascal
Abascal demana la detenció de Torra per decretar el confinament a tot Catalunya | EFE

Santiago Abascal, líder de VOX, ha demanat la detenció del president de la Generalitat, Quim Torra, per haver decretat el confinament de tot Catalunya per la pandèmia de coronavirus i obstaculitzar amb això les decisions nacionals aquest divendres.

El confinament de Catalunya, il·legal segons VOX

Així s’ha expressat Abascal a través del seu compte personal de Twitter: «El canalla traïdor de Torra utilitza aquesta emergència tràgica per a prendre decisions il·legals, tancant Catalunya com si fos seva». Segons el president de VOX, el govern de Pedro Sánchez hauria de detenir immediatament a qualsevol càrrec públic «que dificulti la lluita contra la pandèmia obstaculitzant les decisions nacionals» i creu que la decisió de Torra de confinar tot Catalunya equival a aquest fet.

Per la seva banda, Jorge Buxadé, eurodiputat de VOX i portaveu del seu Comitè d'Acció Política, també ha censurat l'actitud de Torra i ha insistit en el fet que decretar estats d'alarma i limitar la lliure circulació és competència exclusiva del Govern. Així, ha lamentat que «anunciar estats d'alarma i no executar-los permet que supremacistes vulguin confinar una part d'Espanya», en referència a l'anunci del cap de l'Executiu que serà aquest dissabte quan el Consell de Ministres decreti l'estat d'alarma. En qualsevol cas, Buxadé ha insistit que és «miserable» utilitzar la tragèdia del coronavirus per a «avançar en el projecte colpista» dels separatistes catalans.


Comentaris

envia el comentari