Colau posa punt final al seu confinament pel coronavirus

Amb tot, l'alcaldessa de Barcelona diu que «sortirà el mínim imprescindible» de casa

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha finalitzat aquest diumenge, 22 de març, el seu confinament després d'haver estat 14 dies aïllada a casa per haver tingut contacte amb una persona que va donar positiu per coronavirus. En una roda de premsa aquest dilluns, ha celebrat poder comparèixer físicament des de l'Ajuntament de Barcelona i ha detallat que ha estat tots aquests dies a casa i sense símptomes.

Colau també ha deixat clar que farà la mínima activitat i que sortirà «el mínim imprescindible de casa», però que sempre que sigui necessari podrà desplaçar-se per comparèixer o assistir a la reunió de coordinació i seguiment que es fa cada matí al consistori.

El consistori barceloní, bolcat en l'emergència social derivada de la crisi

I és que l'Ajuntament de Barcelona treballa en la crisi del coronavirus i les seves derivades. En l'àmbit social ha incrementat un 30% el servei d'àpats socials per garantir l'alimentació dels col·lectius vulnerables i de risc. Segons dades del consistori, des de l'inici de la crisi pel coronavirus la xifra de racions repartides ha passat de 3.700 a 4.800.

Aquest servei pretén proporcionar una alimentació equilibrada i saludable a persones que, per diferents motius, podrien tenir dèficit d'alimentació. El programa del consistori inclou diversos serveis com els àpats a domicili, en companyia i els menjadors socials, que a causa de la crisi del covid-19 es lliuren en safates per tal que es consumeixin a les llars.

Des de l'inici del confinament s'han servit 1.550 àpats a domicili, 350 més que abans de la crisi. Aquest servei està adreçat a persones que no poden preparar-se el menjar o que necessiten ajuda per fer-ho. En aquest programa hi ha persones que no tenen suport social o familiar per cobrir les atencions que necessiten, que tenen problemes de mobilitat que dificulten l'ús de recursos de la comunitat, o que el seu habitatge no disposa de les condicions necessàries per cuinar.


Comentaris

envia el comentari