La informació sobre el coronavirus que ha tranquil·litzat a molts treballadors

Un advocat laboralista ha explicat tota la veritat sobre les vacances i el coronavirus

Reunió de treball a l'interior d'una oficina
Un advocat explica si et poden obligar a fer vacances o no | Cedida

És una obvietat que la vida de mig món ha canviat per complet. La gran majoria de professions es troben totalment aturades per culpa del coronavirus, que està paralitzant tot el territori. Alejandro del Llano, advocat laboralista de la UGT, ha explicat al Versió RAC1 que la situació actual de l’estat d’alarma està generat molta confusió entre els treballadors.

Malgrat el confinament, són molts els treballadors que segueixen anant als seus llocs de treball. A principis de setmana es van fer virals les imatges dels metros plens, fet que no ha agradat al president de la Generalitat, Quim Torra, que demanava una «aturada solidària». Les ambigüitats estan provocant greus problemes, ja que mentre uns diuen que sí que es pot anar a treballar, altres diuen que s'ha d'evitar a tota costa.

«El teletreball no pot ser obligatori, i tampoc l’hi podem exigir a l’empresa; ha de ser mitjançant un acord», ha remarcat l'advocat, que creu que «no es pot teletreballar per iniciativa pròpia, però que hi ha marge per actuar si veiem perillar la nostra salut».

L'objectiu bàsic és que l'empresari garanteixi la salut dels llocs de treball, però, segons afirma l'advocat laboralista, el que no pot fer en cap cas un empresari és aprofitar aquesta ocasió per donar uns dies de vacances als treballadors.

No es pot obligar a fer vacances

«No ens poden obligar a agafar uns dies de vacances, ens ho estan consultant molt, perquè hi ha empresaris que els hi estan dient als treballadors, però no és legal: no ens poden tocar aquest dret», ha confirmat Alejandro del Llano. Aquest darrer missatge que ha transmès als seguidors de RAC 1 ha estat força clar, cap empresari pot obligar als treballadors a agafar vacances.


Comentaris

envia el comentari