Agredeix un agent de policia en enviar-lo cap a casa pel coronavirus a Blanes

Els agents pretenien identificar-lo per no respectar les normes de confinament

La Policia Local de Blanes durant l'epidèmia del coronavirus.
La Policia Local de Blanes durant l'epidèmia del coronavirus. | Cedida

La Policia Local de Blanes ha detingut un home per agredir un agent quan se'l volia identificar al carrer per no haver respectat el confinament, segons ha informat el consistori aquest dimecres, 18 de març. L'home es va abalançar contra els agents quan li van demanar que s'identifiqués després de trobar-lo caminant pels carrers de Blanes en un dels molts controls que fa el cos local aquests dies.

La Policia Local de Blanes, bolcada amb el compliment del confinament

Des de dilluns, el cos policial ha aixecat setze actes per incompliment de les normes de confinament establertes pel coronavirus. El cap de setmana passat, a més, van haver d'ordenar a una cinquantena de locals que tanquessin. La Policia Local patrulla des de dissabte passat informant presencialment de les restriccions i amb megafonia als cotxes on es demana la col·laboració ciutadana i que se surti a la via pública només en cas de ser estrictament necessari.

Entre les mesures de seguretat sanitàries, la Policia Local i Protecció Civil de Blanes s'ha dotat de guants, mascaretes i gel desinfectant. A cada canvi de torn, es neteja tot el material i els vehicles policials. Pel que fa a l'organització, s'han modificat els torns per mantenir les distàncies de seguretat a les oficines policials i els 'briefings' es fan de forma telemàtica. A més a més, efectius que tenien festa aquesta setmana així com ex-agents i ex-oficials recentment jubilats s'han ofert per ajudar en les tasques quan sigui necessari.

Sancions per saltar-se l'estat d'alarma

Cal recordar que el decret d'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol preveu sancions en cas d'incompliment o resistència a les ordres de les autoritats. Fonts del Ministeri de l'Interior han explicat que no s'ha creat cap sanció específica per l'estat d'alarma , sinó que els agents tindran les mateixes eines que aplicaven fins ara, i aplicaran els principis de «proporcionalitat» i «aplicació gradual».

Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a 'llei mordassa', i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d'1 a 4 anys de presó en cas d'atemptat contra l'autoritat, resistència i desobediència.


Comentaris

envia el comentari