URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Air Europa, obligada a presentar un ERTO pel coronavirus

L'empresa té la intenció de dur a terme els acomiadaments en 22 centres

Controls sanitaris a passatgers a l'arribada a l'aeroport internacional de Lima pel coronavirus el 12 de març del 2020
La companyia té la intenció de presentar un ERTO a 22 centres de tot l'Estat | cedida

La companyia Air Europa ha traslladat aquest dijous als sindicats la seva intenció de presentar un ERTO a 22 centres d'arreu de l'Estat per les conseqüències en el sector de l'aviació arran del coronavirus. Segons el sindicat de pilots Sepla, la direcció de la companyia no ha concretat quin abast tindrà l'expedient.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En els pròxims set dies, es formarà una comissió negociadora i l'aerolínia haurà d'aportar la documentació que justifiqui aquesta mesura en les dues setmanes següents. En un comunicat, Sepla ha mostrat la seva «bona disposició a negociar qualsevol classe de mesura que impedeixi la pèrdua de llocs de treball i dels drets dels pilots».

La companyia compta amb 3.600 treballadors

Entre les tripulacions de cabina, pilots, personal de terra, mecànics i auxiliars, Air Europa compta amb 3.600 treballadors a l'Estat. «Som conscients de la delicadíssima situació que travessen i travessaran moltes de les nostres companyies, per tant el nostre ànim negociador és inqüestionable», afirma el sindicat.

Per la seva banda, el responsable de la secció sindical estatal d'USO, Carlos Varas, ha fet una crida a «calma dins d'aquestes circumstàncies excepcionals». «En les negociacions, tractarem de minimitzar al màxim les repercussions en els treballadors, buscant totes les alternatives possibles perquè en cap cas suposin la pèrdua de llocs de treball».


Comentaris

envia el comentari