IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així podran obrir bars i restaurants a Espanya després del confinament: Res serà com abans

Mesurar la temperatura i més distanciament entre taules i cadires, les principals mesures de prevenció

Imatge d'una terrassa amb clients
La nova situació portarà més distanciament entre taules i cadires | EFE

Segons els experts es trigaran anys a tornar a omplir alguns dels restaurants més típics d'Espanya. És només una de les pitjors previsions sobre un dels sectors amb més pes en l'economia espanyola, i això podria explicar per què la nostra caurà per sota de la resta dels països avançats del nostre entorn.

De fet, el sector hostaler aporta a Espanya un 6,3% de l'PIB i és capaç de superar, en un any natural, els 123.000 milions d'euros de facturació en 314.311 establiments i amb 1,7 milions d'empleats. Ara, bars i restaurants s'enfronten al seu pitjor moment en molt de temps, ja que la crisi del coronavirus marcarà un abans i un després per al sector.

Per això el sector ja es prepara per al que pugui venir i els hostalers assumeixen que la tornada a la normalitat no serà ni de bon tros primerenca. De moment, ja es comencen a conèixer els primers detalls de com serà el protocol de control a l'hora d'anar a sopar o dinar a un restaurant, com els controls de temperatura i les taules separades.

Alguns són més propensos a les aglomeracions

Als Estats Units, alguns establiments de fast food que són els més propensos a les aglomeracions, com McDonald 's,Burger King o Popeye s, prenen la temperatura a l'entrada i això podria estendre's per tot el món. Professional Horeca, l'empresa d'equipaments i distribució del sector hostaler, apunta a un fort augment de les mesures de seguretat alimentària en els propers mesos i anys.

Així, no és difícil intuir un panorama en què canviïn els hàbits a l'hora d'anar a bars i restaurants després del coronavirus. Segurament hi haurà més mesures de distanciament entre taules i cadires, i per tant menys clients per local, i els controls de temperatura es poden convertir en una imatge habitual.

Caiguda del 40% de facturació

Segons l'analista i inversor Roger Lipton, «hi haurà una nova normalitat en termes del nostre estil de vida» i això obligarà a l'hostaleria a adaptar-se a una nova situació. En les seves declaracions per a Business Insider, aquest expert compara la situació amb la qual van viure les aerolínies després dels atemptats de l'11-S.

Altres informacions assenyalen que el sector podria arribar a perdre 55.000 milions d'euros aquest any, fet que suposa una caiguda del 40% de la facturació, i això afectaria 680.000 d'empleats que perdrien la seva feina, 207.000 de manera definitiva.

A aquesta situació se li afegeix que el sector treballa amb marges de beneficis més baixos que la resta dels negocis i es tracta d'un àmbit amb poca liquiditat. En restauració, el 50% dels negocis podria aguantar només un mes de despeses fixes sense recórrer a finançament.


Comentaris

envia el comentari