IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

750 euros: L'ajuda mensual que poden cobrar del govern alguns espanyols

En una altra proposta provisional de Pablo Iglesias la prestació podria arribar als 950 euros

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
En una altra proposta provisional de Pablo Iglesias la prestació podria arribar als 950 euros | Catalunya Diari

El govern calcula que trigarà uns tres mesos a aprovar la renda mínima definitiva. Mentrestant, Pablo Iglesias ha proposat una prestació provisional de 500 euros. I aquesta ajuda s'incrementarà en 250 euros més si hi ha un segon adult a la llar, i en altres 100 euros per cada fill a càrrec.

Amb la proposta d'Iglesias, que tindria una vigència de tres mesos, a les llars individuals, el sol·licitant hauria d'ingressar menys de 200 euros al mes per demanar l'ajut. A més, si conviu amb altres persones, la mitjana d'ingressos de tots els adults no hauria de superar els 450 euros per persona. Sent dos els adults, l'ajuda pujaria a 750 euros i si hi hagués dos nens, la renda arribaria a 950 euros al mes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Altres supòsits

La prestació seria una mica més gran en el cas que a la llar convisquin un o diversos menors només amb un adult. En aquest cas, per cada nen s'incrementaria l'ajuda a 150 euros i no en 100.

Si algun dels menors té una discapacitat, la prestació creixeria en 120 euros. I aquesta quantia creixeria fins als 180 euros (i no 150) si conviu amb un sol adult i no amb dos. D'altra banda, si el sol·licitant té una discapacitat per sobre del 33%, l'ingrés mínim seria de 600 euros al mes.

Un avanç a la renda mínima definitiva

Malgrat aquest avanç, el funcionament d'aquesta prestació és diferent del de la renda mínima que aprovarà el govern en uns mesos. Serien 500 euros amb els increments donats en cada cas, mentre que la renda mínima estableix un mínim d'ingressos que ha de completar l'Estat si la persona no pot assolir-los.

Des del govern d'Espanya es pretén reduir el màxim possible els tràmits per accedir a la renda mínima per evitar el col·lapse burocràtic i facilitar les coses als ciutadans.


Comentaris

envia el comentari