Barcelona avisa que està arribant al límit d'incineracions i preveu enterraments temporals

L'Ajuntament calcula que partir de dimecres no podrà assumir totes les peticions per no superar el mes d'espera

Magatzem ple de taüts a Barcelona, 6 d'abril de 2020
Barcelona avisa que està arribant al límit d'incineracions i preveu enterraments temporals de dos anys | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Barcelona ha avisat que està arribant al límit d'incineracions i per això es començaran a fer enterraments temporals de dos anys. El president de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, ha explicat que s'ha passat d'una demanda del 54% al 78% d'incineracions i això ha provocat que augmentin tant els cadàvers en dipòsit com el temps d'espera per fer la cremació, que és d'entre 7 i 10 dies actualment, i l'objectiu és no superar el mes.

A partir de dimecres «podria passar» això i per aquest motiu es començaran a fer enterraments temporals de dos anys, moment en que es podran incinerar els cossos sense cost addicional. L'augment d'inhumacions obligarà a restringir l'acompanyament i no serà possible estar present als enterraments.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

De fet, Catalunya arribava aquest diumenge a les 2.760 morts per coronavirus, 123 més que les registrades el dia anterior, i en les últimes hores ha confirmat 792 nous casos, enfront dels 1.298 del dia anterior. Així, la xifra total de casos al principat és de 26.824, informa la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

Demanen una paga extraordinària i 15 dies de vacances pels metges 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha reclamat una paga extraordinària i 15 dies de vacances per a tots els sanitaris de centres concertats un cop acabada la lluita contra la pandèmia de covid-19.

En una carta dirigida a la consellera de Salut, Alba Vergés i al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el sindicat assegura que els professionals sanitaris «s'estan jugant la vida per cuidar i salvar les vides de tots» i per tant es mereixen un «gest» per part de la Moncloa i la Generalitat. Segons USOC, aquestes mesures s'haurien d'aplicar a tots els professionals del conveni de Sanitat Concertada a Catalunya un cop finalitzada la situació d'excepcionalitat causada pel coronavirus.


Comentaris

envia el comentari